Trimčkanje, Trimčkati

Kaj je trimčkanje, kako in kje trimčkati?

Trimčkanje je posebna rekreacija. Rekreativna hoja v kombinaciji s tekom in vmes raznorazne razgibalne vaje – vadba. Rekreacija poteka na terenu. Najbolj prikladne lokacije so parki, tudi posebni poligoni ali gozdne tekaške steze s postojankami.
Trimčkanje se je začelo konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja v času trim akcij. Iskale so se nove alternativne oblik vadbe in rekreiranja, intenzivnejša in bolj specifična metoda dela na področju telesne aktivnosti. Pojavile so se prav za trimčkanje prilagojene proge in vadbišča. Zametki zgodovine so ponekod še vidni in začuda tudi vzdrževani. Po skoraj štirih desetletjih trimčkanje spet dobiva vidnejše mesto, a težko kljubuje številnim modernejšim oblikam rekreacije. Normirane oblike trimčkanja ni. Frazo in rekreativno dejavnost si lahko vsak lasti po svoje, jo po mili volji oblikuje in se z njo hvali pred dekletom ali frendi.

Na lep sončen dan sem šel na sprehod, sem vmes malo potekel, se ustavil in naredil nekaj predklonov, počepov in sem nadaljeval z gibanjem. Na kratko, trimčkal sem.

Nekoč sem trimčkanje že predstavil, in to zelo uspešno, a s povsem drugega aspekta.

Sedaj ko veste, kaj pomeni trimčkati ste pečeni in boste v mesecih, ki prihajajo in so kot naročeni za bluzenje po naravi rotili svoje najbližje, da vam pustijo uro časa ali, da gredo z vami in potrimčkate malo. Mogoče na temo programov vadbišč in prikladnih prog še kaj napiše. Pokukajte še kaj in potrimčkajte prste s kakšnim klikom.