Športni copati Salming zdržali dve leti in tisoče kilometrov

Večnamenski športni copati Salming Trail 5 zdržali že več, kot dve leti. Superge s katerimi sem premagal že več, kot 2.000 kilometrov po najrazličnejšem terenu.

Ou, yeah. Ko je testiranje copat uspelo sem začutil, da se bo nakup izplačal.

Svoje prve copate primerne za trail, brezpotje in gorske teke sem kupil pred dobrima dvema letoma. Salming trail 5 so tisti čas zamenjale Salomonke. Slednje so mi v dveh letih dobesedno razpadle. Moj zadnji stavek v jesenski objavi leta 2019, ko sem superge kupil: “Držim pesti, da bo Salming potolkel Salomon in zdržal kak mesec in par sto kilometrov več.” No, to! Iz mojih ust v božja ušesa. Po več, kot dveh letih uporabe, po premaganih dva tisoč plus kilometrih, po brezpotju, suhem in mokrem, so Salmingce še vedno v odličnem stanju. Največ se obraba pozna na podplatu. Pa moti me, ker je začela odstopati sprednja zaščitna guma, ki je del podplata. Čevljar je rekel, da bo to mala malica. O kakšnih raztrganinah zunaj pa ne sluha ne duha. Predrgnila oz. obrabila se je malo notranja podloga na peti, na eni copati. Je pa res, da superg ne čistim s čistili, niti jih ne dam prati v pralni stroj, kot na to prisegajo afne. Prepričan sem, da bodo zdržale še vsaj to sezono. Namreč, lani sem dokupil še tri pare, ki jih kombiniram rekreaciji primerno. Sem pa prvo leto uporabe Salming uporabljal za prav vse aktivnosti, le za tenis ne.

Kako se Salming Trail 5 obnese v praksi, na terenu?

Odlično. Test, ki sem ga opravil prvi teden se potrjuje še danes. Glede na tisti čas meni neznano znamko danes na Salming gledam z rešpektom. Gre za trpežen športni copat iz vrhunskih materialov, ki je namenjen vsestranski uporabi. Zaradi dobrega stranskega oprijema se trailice dobro obnesejo tudi v razmočenem terenu. Nad to njihovo značilnostjo sem še posebej navdušen. Nekoliko manj prijeten je sicer tek po kamenju ali grobem pesku, ko na copat ene noge preneseš vso obremenitev.

Izberite pametno, saj za superge je najhuje, da jo obuješ samo enkrat.