Salomonke zamenjal za trail športne copate Salming

Po dveh letih, ko so obiskale najrazličnejše terene, so si Salomonke zaslužile penzijo. Kaj sedaj? Ciljal sem na nekaj svežega, na nekaj vsestranskega, na nekaj cenovno ugodno, na Salming!

Zakaj Salming?

Zakaj pa ne!?

Salming se je pri znancu izkazal, kot ustrezna pohodniška obutev. Pohodništvo pa je tudi ena od mojih disciplin.

Od nekdaj sem se držal preverjenih znamk. Z leti pa občutiš kako kvaliteta pada. In zakaj ne bi probal kaj novega, nekaj, kar pri nas še tako ne poznamo? Ker hodim, tečem in kolovratim z gamsi si zaslužim nekaj specialnega. Nekaj kar me bo, če ne že s prisotnostjo, pa z nazivom odražalo, da sem za trail. Ker smo precej športna familija smo se srečali že z ogromno različnimi znamkami in tipi športnih obutev. Trenutno eksperimentiramo s cestnimi in tekaškimi modeli Hoka in vsestranskim trail Salming 5. Hoka in Salming sta precej nepoznana pri nas, a se zaradi kvalitete in izrazite ergonomičnosti obutve stopalom hitro uveljavljata. Sam veliko hodim in tečem po brezpotju (neasfaltne površine) zato sem se odločil za Salming Trail 5.

Po nekaj dneh uporabe lahko na kratko strnim nekaj zaključkov s testiranja Salming Tral 5

Salmingov trail 5 je vsestranski model, zato se mi je tudi cena zdela zelo ugodna. Z nekaj popusta sem zanje z veseljem plačal 120 evrov.

Copat je zelo lahek in zaradi njegove raznobarvnosti mi je že v trgovini padel v oko. Ta všečnost, vizualna privlačnost je bila ljubezen na prvi pogled. Superga tehta zgolj dobrih 300 gramov. Odlično se obnaša na zahtevnem in blatnem terenu. Izredno prožen in prilagodljiv dinamični zunanji podplat je izdelan iz najbolj trpežne gume, ki poskrbi za odličen oprijem podplata s podlago. Ker je lahek ni primeren zgolj za pohodnike, ampak zlasti za gorske tekače. Najbolj pomembno pa se mi zdi, da superga zagotavlja dokaj dober stranski oprijem, ko se giblješ po neravne in spolzkem terenu. Nekoliko manj varen pa se mi zdi copat na kamnitem terenu, saj pri polnem pritisku skozi prožen mehek podplat dobro čutiš podlago. Prav pri tem splača biti posebej pozoren.

Sedaj držim pesti, da bo Salming potolkel Salomon in zdržal kak mesec in par sto kilometrov več.