Bloško jezero ali Volčje jezero

Bloško jezero se nahaja se na nadmorski višini 748 m v občini Bloke in je zaradi svoje privlačnosti in vsestranskosti hudo dobra turistična oz. izletniška destinacija za enodnevni izlet.

Torej, kam na izlet?

Na Bloško jezero. In kje je Bloško jezero?

Jezero je v bližini naselja Volčje, zato ga nekateri imenujejo tudi Volčje jezero. Gre za umetno jezero, ki je nastalo okoli leta 1970 z zajezitvijo bližnjega potoka. Jezero je daleč naokoli postalo zelo priljubljena turistična destinacija. Najbolša izletniška točka v okraju je vaba za motoriste, kolesarje, sprehajalce, ribiče, pohodnike, in to v vseh letnih časih. Jezero pozimi tudi zaledeni in je po njem možno drsati. Okolica jezera, njena prometna in okoljska infrastruktura je zelo lepo urejena, zato toplo priporočam obisk. V neposredni bližini se nahaja tudi pravljičen Glamping Lake Bloke (glampingbloke.si) in možnost za dodatno popestritev izleta.

Mi smo ga obiskali v začetku meseca februarja in led na gladini je bil še dovolj trden za nekaj nespametnih poizkusov hoje po ledu. Še zemljevid kako najti Bloško jezero.