Zlorabljanje otrok v politične namene

Zloraba otrok v korist politike je zločin. Politiko je potrebno v šolah in vrtcih ločiti od otrok! Vse in še preveč tega gorja je v knjigah.

Lahko bi parafraziral: “Daleč od oči in ušes, daleč od malih sivih celic v razvoju.”Kot starš politično zlorabljanje otrok, šolarjev in dijakov ne toleriram. Nasprotno! Tega ostro obsojam! Prav iz tega naslova me je zmotilo, sedaj že konstantno in tradicionalno, objavljanje tovrstnega šolskega tajminga nekaterih politikov na družabnih omrežjih. Veselo se promovirajo s smukajanjem po vrtcih in šolah, distribuirajo selfije s tujimi, našimi, otroki. Početje se jim zdi zabavno medtem, ko se to nekaterim apolitičnim ali nasprotno opredeljenim staršem to zdi naravnost grozljivo, že kar hudodelsko. V tem konteksu sploh n gre več za sum o zlorabi v politične namene, ker to je pač že čisto pravi dokaz politične zlorabe! Higiena, ki si jo zaslužijo hrami varstva in izobraževanje morajo imeti mnogo višje standarde od standardov, ki jih javnosti predstavljajo socialdemokrat. Kam pridemo, če mlade ne hranimo z znanjem, ampak jih filamo z okuženimi pamfleti in ideologijo fanatikov. No, ja. Res da ima vsak ima pravico do svojega mnenja, katero pa se konča na varni razdalja mnenja drugega.

Kaj lahko storijo starši, če se izkušena radikalna političarka znajde v debati z gručo naivnih in tujih otrok?

Zastrašujoče in povsem nesankcionirano dejstvo je, da vidno vlogo pri zlorabljanju otrok v politične namene igrajo leve stranke. Pred leti je polemično bolj odmevno kampanjo v tej nečednosoti odigral Zoran Jankovič s svojo listo ali stranko (ne vem, če se je že odločil), pa potem Lista Mira Cerarja, ki se je večkrat le na kratko oprijela tega greha. Najbolj brezsramno in sedaj že kar tradicionalno vlogo pa v zadnjih letih v tem špilu igra stranka SD. Znotraj SD primat šolske obiskovalke drži Tanja Fajon, trenutna evropska poslanka, vidna članica skrajno leve stranke SD z radikalnimi stališči. Svojo propagandno o marširanju in smukanja po ustanovah znanja Fajonova redno širi s somišljaniki po medmrežju, selfije objavlja na svojem twitter profili. Z zavajanji pa redno hrani tudi prisotne na plenarnih sejah evropslega parlamenta.

EP 2018 – Tanja Fajon
(video z več kot 5.000 ogledi je bil neznanega dne, iz neznanega razloga umaknjen) pic.twitter.com/8HqfYoBfLw— S.O.S. ? (@kriznimenedzer) February 9, 2019

Glede na krizno politično situacijo, ki je pri nas primerljiva s hladno vojno iz osemdesetih letih prejšnjega stoletja je pametno, da se vsa politika, tako desna kot leva, na široko izogiba vseh vzgojnovarstvenih in izobraževalnih ustanov. Če izvzamem sem in tja kakšno lokalno manifestacijo ali državni praznik, je to več kot dovolj manevra za manipulacije.

Predlagam vladi, (ta se resnici na ljubo na resne stvari še nikoli ni resno odzvala), da sprejme zakon, ki bo prepovedoval tulumarjenje političnih fanatikov po omenjenih ustanovah, če to ni del predhodno potrjenega šolskega programa. Poneumljanja in pranja možganov s strani medijev in politike je tako ali tako preveč povsod okoli nas. V šolah s šrevilnimi politično obarvanimi učiteljicami in učitelji hočemo še najmanj.