Kakšen je smisel

Kakšen smisel so meje in potni listi, če lahko vsi brez papirjev izven EU prehajajo naše meje, le mi, državljani, z urejeno dokumentacijo v EU smo jebene stranke na vsaki vaški zapornici, ki si jo omislijo politiki?

Kakšen smisel ima evropski parlament, če ne zna odpraviti niti osnovne stigme Evropejcev, če ne zna zagotoviti niti temljene človekove pravice “biti pred zakonom enak”, če svojim zaposlenim daje mesečne plače višje, kot ima v Sloveniji upokojenec dve leti pokojnine skupaj?

Kakšen smisel ima vlada, ki ta inštutu podpira in poleg družno krši Ustavo in krati ljudem osnovne človekove pravice?

Kakšen smisel imajo organi nadzora in pregona ter pravosodja, če si jih vlada podredi in le ti ne preganjajo in kaznujejo ljudi z urejenim statusom in delovnimi navadami medtem, ko pomagajo združbam, ki vehemento povozijo vsa načela in norme na katere je večina privzgojena celo življenje?

Kakšen je smisel poštenja, če sodijo nepošteni?

Kakšen smisel so sindikati, če se borijo zgolj za lastne članarine in proti dvigu plač najpotrebnejšim?

Kakšen smisel imajo župani, če ti delajo za lastno prihodnost in v dolgoročno škodo Občini?

Kakšen smisel je carina, če so njeni uradniki z visokimi dohodki povsem izgubljeni med izdelki, ki stanejo manj, kot evro?

Kakšen smisel ima evro, če mu Evropska Centralna banka z reakcionarsko politiko zbija vrednost in dela za dollar in ostale valute?

Kakšen smisel ima red in disciplina, če mu vlada anarhija?

Začenjam odštevati, kdaj bo ljudem končno in upravičeno prekipelo!