Kazenske točke za direktorje, menedžerje, ministre, sodnike, politike

Predlagam uvedbo kazenskih točk za direktorje javnih podjetij, za sodnike, tožilce, menedžerje in sploh za politike. Poklic takšnih oseb nosi veliko težo odgovornosti, nepristranskega odločanja in trezno apolitično presojo. Za svoje delo so, glede na domač standard, spodobno plačani. Od takih ljudi pričakujemo, da se bodo vedli zrelo in modro. Vse ostalo rešijo kazenske točke, če jim ne gre že kazen izreči direktno.

Frenkova denarnica se bo v kratkem stanjšala, in to drastično.  Po črki zakona bo ogrožen tudi njegov življenski standard, ampak to in prav to ni pomembno, ker ga ne ogroža Gregor, ki mu je pred leti s tožbo želel iztisniti vračilo dolga, ko mu je dolgo pred tem nejeverno posodil keš. Tako pač je. Tak je sistem. Ko se posameznik s katero od svojih izterjav dotakne socialnega standarda toženega nastane velik problem, ko to vehementno in sistematično počne organ v službi države je to izpolnjevanje obligacijskega razmerja. Pravosodje in ves sistem je podrejen sam sebi in ne z institucionalnega vidika, predvsem z moralnega vidika ni nikomur odgovoren. To je čisti konflikt interesov, a se noben ne obmusa ob ta absurd.

Pred kratki mi je znanka omenila kakšno kalvarijo bije skoz pravosodje. Po ločitvi se za premoženje pravda že več, kot deset let. Sodnik, ki ni sposoben rešiti takšnega spora v doglednem času bi moral biti degradiran ali pa bi mu morali primer vzeti. Si sploh ne predstavljam, koliko življenj je posredno in neposredno s takšnim malomarnim vodenjem postopka uničil?

Običajnemu državljanu s službo, Bog ne daj da je ta brez, je vsaka globa, vsaka finančna anomalija skozi mesec odločujočega pomena. Vsaka še tako majhna izredna položnica mu poruši ritem življenja in ga ta iz meseca v mesec sili v večji stres in stisko. Premožnejši in vplivnejši z dobrimi dohodki, tudi brez vsakih prihrankov, mesece še vedno brez posledic zvozijo.

Po nekih podatkih bo kmalu polovica državljanov na pragu socialnega brezna. O  življenskem minimumu se sploh več ne govori.

Če se parafraziram zgornje namige. Zaradi kazenski točk je potrebno na koncu tunela sfinancirati proceduro za ponovno pridobitev vozniškega dovoljenja. Še prej poravnati astronomske globe, včasih tudi najemati kredit poravnavo posledic povzročitve. Sodnik za zgoraj omenjeno blamažo ne odgovarja, minister za preplačano maketo ne nosi odgovornosti, predsednik za oškodovanje davkoplačevalcev ne sedi. Frenk pa se zaradi neumnosti za denarnico drži.

Ljudje si pridobimo izobrazbo po istem postopku, kot pridobimo vozniško dovoljenje. Potem pa inštitucije na ta dva enakovredna pojma gledajo povsem izključevalno, ker kaj? Ščitijo svoje riti!

Zelo nepošteno in podcenjevalno.

Torej kdo vodi družbo, kdo?

Izpirjeni degenerirani funkcionarji.