Hoka Speedgoat 4 GTX gore tex

Tole s športnimi copatmi postaja prava obsesije. Povsem kul Salming Trail 5 sem dal na čakanje in kupil Hoka Speedgoat 4 GTX trail superge. Ampak pazi to. To je Hoka Trail gore tex, kar pa je level višje. In cena? Hja, cena…

It’s time to Fly, it’s Hoka time! Testiranje Hoka One One!

Hoka One One Speedgoat 4 Trail copati so nepremočljivi z mehkim in robustnim podplatom. Norostim v katere se podajam pač morajo biti kos. Za blaten in moker teren predhodnice pač niso bile ravno prave. Verjeli ali ne sem znova kolebal med goretex Salomonkami in temi, Hoka. Salomon speedcross 5 spada v isto kategorijo trail tekaških copat, kot Hoka Speedgoat 4 GTX. Izbira med dvema vrhunskima paroma copat ni bila lahka, sploh če veš, da copatov v trgovini zmanjkuje. Jap, prav ste slišali. Hoka ima problem z dobavo. Številke pa so že tako ali tako pošle iz zaloge. 43 2/3, kot navadno nosim so bile premajhne. Številko 44 pa komaj kje še dobiš. Ja, pri omenjenih firmah novejših copat se mi zdi, da so številke nekoliko manjše. Če vas ob probavanju novi nekoliko utesnjujejo vedite, da bo v praksi hitro drugače. Po krajši uporabi se copati malenkost raztegnejo. Važna je dolžina, da vas med hojo ne zabija v prst. S copati, ki udobni že ob nakupu, rezultati pridejo sami.

Zakaj Hoka in zakaj je Salomon spet izvisel?

Hoka, ker je nekaj novega, in ker iz prve roke vem, da gre za zelo kvaliteten in udoben copat. S Salomonom ima izkušnje, a sem jih kljub temu imel na seznamu želja. Občutek v njih je na peti res enkraten, a se mi je kot celota zdel copat precej bolj ohlapen od Hoke. Salamonke so na pogled s strani res brutalne medtem, ko je Hoka bolj dizajnersko bolj umerjena, bolj podobna tekaškim supergam. Hokina barvna kombinacija zmaga, da o podplatu ne govorim. Povsem druga dimenzija kvalitete od konkurence. 

Cenovno sta oba modela bila tam-tam. Z nekaj špekulacij na popustih jih mogoče lahko kupiš za 120 evro. Pravim, mogoče, ker najbolj prodajanih številk pač ni več.

Let’s Fly!