Iščem dobro plačano delo

Kdor ne išče, ta ne najde! Jaz iščem spodobno plačano dobro delo, job, arbajt…

Ni ravno primeren čas, da bi se dobro plačano delo ponujalo samo ali vsaj takšno, ki je cenjeno po učinku. Za dani napor in število ur porabljenih zanj, prejmeš pošteno-dobro denarno nadomestilo, je moj skromni moto. Torej, velja mi rezultat med razmerjem teh dveh faktorjev, in če je ta za cca nekaj ur 100€, pa četudi je to 1x tedensko ali 2x mesečno, še vedno priznam to, kot dobro plačano delo, ne pa kot dobro plačo.

Kdor tarna, da ni dela je lenuh! Delo je vedno, le da se nam zdi da ga ni, ker nam ne diši mizerni zaslužek.

Torej iščem dobro plačano delo in ne dobro plačo!

Me pa je Frenk poprosil, ko sem mu omenil da bom objavil tole skoraj prošnjo, naj ne pozabim navesti, da tudi on išče službo. O plači se da z njim dobro dogovoriti. Ali drugače s Frenkom boste pridobili veliko, ker zna praktično postoriti vse in v tem tudi uživa, za razliko od mene, ko se včasih odzovem, kot živo bitje, kar za Frenka še nismo dokazali. osvobaja!

Skratka Frenk ni pokvarjen, pa tudi denar, je zanj vrednota le v tolikšni meri, da poravna obveznosti, ima za kruh in še za kak deci poleg.

Pa še k mojim prioritetam:

Če napisano jemlješ s ščepcem sarkazma, samoparodije in šilcem cinizma dobiš prav tiste vrednoste, ki jih iščeš. Se priporočam! Pardon, se priporočava, kajpak vsak za svoje področje!

dobro plačano, iščem delo, zaposlitev,