Aplavdiram na pogorišču tajkunov

Fascinantno se razpleta tole okoli tajkunov. Pravzaprav se njihov kolopčič še odvija, medtem, ko tisti prvi, ki so nategnili še naše mame in ate, že gorijo v plamenih groze.

To sovpadanje zakreditiranosti tajkunov z vseslovensko foušijo se mi zdi zgolj naključno. Če ni, pomeni da pregovor o foušiji še kako drži. Tajkunom smo zavidali in jim očitali tako močno, da smo priklicali njihove najhujše strahove. Dvomim, da jim danes kdo zavida njihove pufe in probleme.

Zanima me, če si je Boško Šrot že zgrizel ustnico, če si je ni, pa si jo bo vsak čas. Ne bom pozabil njegove vzvišenosti, ko je oznanjal preprodajo nekoč mojega, pa vašega Merkatorja. Sigurno se tega še kako spomni tudi sam. Se še kdo spomni Jankovičevega nastopaštva, pa Bavčarjevega spletkarjenja. Jankovič je denar od prodaje delnic želel oplemenititi z investicijo na primorskem. Kaj neki si on obeta od naložbe? Sotajkunom res ni lahko, utapljajo se v lastnem švicu. Če gre zaupati Borutu Pahorju, ki se iz sladkorčka spreminja v edinstven trdovraten pogajalski žele, ki zna v bodoče še veljati, se tajkunom obeta pravo pogorišče na lastnem pragu. Z veseljem bom stopil k množici ob ognju in aplavdiral ob njihovi žerjavici. Tudi v kolikor zublji dosežejo Laškega, me ne bo prizadelo. Prisegam na Union!

Takšnih idiličnih trenutkov si je potihoma želela večina poštenih Slovencev. Takšna pogorišča bodo v bodoče obnovljiv vir ob katerih se bomo davkoplačevalvi v teh sibirskih zimah vsaj malo pogreli. Lahovnik se je obrnil proč, ko je bilo govora o nakupu Merkatorja( če ne bo Šrotovih izgub),  Pahor ne želi ponuditi roke potapljajočemu se  Bavčarju, tudi Kordežu že dolgo škripa… Že na začetku bi lahko vedeli, da bo slej ali prej spet v lasti države. To je vendar Balkan, kjer prav nikoli ne veš pri čem si!

Razlike med nami in njimi so le v nihanju, vse ostalo so nianse. Kmalu bo spet vse naše, ne se bat!

Bodočim tajkunom v vednost, da vedno zmaga dobro! Kaj  pravzaprav je dobro, morda politična obarvanost?