Barabe ne sprejmejo pošiljke

Se vam je že zgodilo, da človek, ki je naročil pošiljko z odkupnino, potem paketa ali pisma ni sprejel, prevzel, dvignil, whatever?

Na željo kupca sem oktobra poslal blago po pošti. Pošta Slovenije je bila posrednik in dostavljalec. V idealnih okoliščinah denar (kupnino) prejmeš v približno treh (3) dneh od dne, ko si pošiljko poslal, če si pravočasno paket ali pismo oddal na pošti. Ker rado vmes pride vikend, sem pridno čakal cel teden. Odkupnine pa ni in ni bilo. Kontaktiral sem kupca.

Nič se ne zgodi, ko vam mulc nekaj naroči, vam delo v roke položi, vam stroške povzroči in se ti za nameček po telefonu v ušesa smeji!

No, ja. Pobalin me je nekako vsakič spretno nafarbal zakaj pošiljke še ni prevzel. Po končanem pogovoru je na mamo prisegal, naj se ne sekiram, češ da bo paket vsekakor prevzel. Ker se je farbanje zavleklo uber štirinajst (14) dni, kolikor paket pač Pošta Slovenije po svoji politiki zadrži, v primeru neuspešne dostave, sem se  s kupcem prenehal ukvarjati. Čakal sem na vračilo paketa ali na obvestilo o prevzemu vrnjene pošiljke. Po mesecu dni čakanja se s potrdilom o oddaji odpravim na Pošto in ugotovim, da paketa ni. Ne najdejo ga. Po uradni dolžnosti so sprožili poizvedbo in me po dobrem tednu ali več obvestili, da lahko pridem po pakete. Na koncu ni bilo denarja od odkupnine, je bil pa moj paket, ki sem zanj moral znova plačati dostavo, če sem sem ga želel prevzeti.

Prevarantov je vse več in vse bolj so drzni in predrzni. Tudi na politiko in drobni tisk podjetij, ki jim zaupate dostavo velja včasih biti pozoren. Zaradi nekaj pridaničev postanemo ljudje nezaupljivi, nenaklonjeni. Navadno pa na naš slab odziv, zaradi takih izkušenj, nabašejo poštenjaki. Da ob tovrstnih izkušnjah s Pošto pada tudi zaupanje v dostavljalca ni potrebno poudarjati.

Jaz po pošti na Štajersko in v Prekmurje ne pošiljam več!

Ste že imeli podobno negativno izkušnjo pri prodaji stvari preko bolha.com, avto.net ali druge spletne strani?