Potek koronavirus bolezni live iz karantene po dnevih

Malo je zmanjkalo, pa bi uspel vpisati tri leta, od uspešnega skrivanja pred koronavirusom, če me tik pred zdajci ne bi izdali znanci, sorodniki, žurerji. Takle mamo. Sedaj pa iz prve roke, kako se je bolezen začela, kdaj so se pojavili prvi znaki bolezni, kakšni so ti znaki bolezni v naravi, kako dolgo ostanem bolan in koliko dni traja okrevanje?

Vse osnove in splošne napotke o koronavirsu in o tej hibridnem biološkem orožju si lahko preberete v mojem prvem članki, ki je mimogrede in žal tudi eden najbolj branih člankov zadnji dve leti.

Na zadnje vprašanje uvodnega odstavka ne bo v tem pisanju težko dati zaključek, le zato, ker bolezen še poteka, ampak ker po prebolevnikih sodeč temu strupi ne moreš uiti, kar tako, če sploh.

Dan 1 – Dan, ko še nisi vedel, da si ga boš zapomnil

Tipična vikend žurka. Ko ti je vsega dovolj in se nimaš kam dat se pustiš prepričat, da greš v porastu okužb s koronavirusom v gostilno s 50 plus do onemoglosti željinih žurerjev. Ja, in to je en tak dan, ko ta dan še nisi vedel, da si ga boš zapomnil.

Dan 2 – Dan, ko vsak drug dan, le da si biološko orožje, a tega ne veš

After party!

Mal daljši spanec in ko se po kavi sploh ne počutiš tako slabo, kot si noč poprej živel. Hvala bogu za tak dan, da sem se prekladal pred TV in nisem s svojim biološkimi bombami napadal okolice, kot so to počeli protestniki po Sloveniji.

Dan 3 – Običajen delovni dan

Za odtenek malo manj energije, kot dni pred tem, kar je povsem normalno. Nobenih znakov, da bi karkoli sumil.

Dan 4 – Dan D

Zjutraj precej manj motivacije, raztresenost. Kljub neizmerni volji za delo, telo ni dohajalo. Urno so se povečevali krči v mišicah. Le v 5 urah izgubil energijo do zadnjega atoma. Obležim. Sumim vročino, a ne merim zavoljo psihološkega občutka.

Dan 5 – Dan testiranja na covi19

Slabo počutje se nadaljuje. Občasno se pojavlja tudi glavobol in pritisk na oči, kot nekakšno trganje (zelo nadležno). Pijem svoje čaje, jem sadje. Apetit imam. Zvečer pojem zadnja dva topla sendviča in potem do 7.dne več ničesar.

Dan 6 – Slabost od včeraj se je stopnjevala do pol ure čez polnoč, tega dne

Veš tisto, ko si želiš, da bi izbruhal, kar te ubija, a ne moreš. Od tega trenutka sem želel videti samo še posteljo.

Dan 7 – Od postelje do postelje

Po rigoletu se je percepcija do vsake hrane in pijače spremenila. Vajen redne prehrane sem ure in ure premleval kakšno živilo ali pijača bi mi zapasala, pa da mi ne bi bilo slabo. No, nisem je našel, zato nisem jedel. Tekočino se konzumiral na silo, ampak znatno premalo le te. Bolečine v mišicah v obliki trganja.

Dan 8 – Sedanjost – Po prsih se covid pozna?

Opazil sem bolečine v prsih, če poskusim zakašljati. Prej te bolečine ni bilo. Utrujenosti ni več toliko. Tudi bolečine v mišicah so danes nekoliko ponehal. Apetit se je z domačo juhico do neke mere vrnil. Nisem bil prej pozoren na grl, a sem opazil, da je vneto. Pijem, pijte, pijmo. Nekaj pljučnika, šipka, gloga, pa mal mete, melise in sivke. Maš tisto, kar si pokrbel, da imaš.

Dan 9 – Kako sem lahko pozabil na kavo???

Ponoči sem se prvič vdal farmaciji in zaradi glavobola in pritiska na oči zaužil Lekadol od Krka d.d.. Ni povsem izničil slabega počutja, ampak uspel sem zaspati in se po postelji prekladal do pozno dopoldne. Po nekaj vajah in osvežitvi sem se počutil precej bolje. Takoj so mi možgani sporočili, da bi ta glavobol verjetno imel nekaj skupnega z nizkim krvnim tlakom, ki bi lahko bil posledica nekonzumiranja kofeina, kar 4 dni. Telo že desetletja ni bilo prikrajšano zanj v tako dolgem terminu. Nekaj sem ga takoj nadomestil in sedaj samo še sanjam o domači nedeljski kurji juhici.

Dan 10 – Drugo testiranje na koronavirus

Še vedno pozitiven.

Dan 11 – Brezčasnost

Ko si omejen v prostoru, ko si brez energije, se začneš smiliti samemu sebi.

Dan 12 – Simptomi, ki jih prej ni bilo

Zanimivo se mi zdi, da se vsak dan, ko že upaš na napredek, pojavi kak nov simptom. Zdi se mi, da me sili na kašelj bolj, kot ko nisem bil za nikamor. Ko že upaš, da si čisto mimo, te stanje razočara.

Dan 13 – V tretje gre rado

Opravil sem vnovič testiranje, tretjič. Negative! Kot moja energija in volja po vseh teh izgubljenih dneh.

Dan 14 – Živet

Res brez energije in volje je čas za živeti vsakdanje življenje.

Še najmanj teden po vnovičnem zagonu in kljub postopni vključitvi v športne aktivnosti ni to to. Težko je pojasniti, a čutiš, da je življenje za odtenek drugače.

Prihodnost, se piševa?!