Napol mrtvi čakamo na odprtje šol in zapiranje protestnikov

V ponedeljek se začne uporabljati načrt sproščanja ukrepov, kateri med drugim predvideva tudi odprtje šol v regijah, kjer je okužb s koronavirusom najmanj.

Obolevanje s coronavirusom ne pojenja. Na Kitajskem v mestu Wuhan že celo leto žurajo, mi v Sloveniji in Evropi pa rejvamo na ježa. Namesto, da bi se formiral kakšen EU konzorcij in si izmislil kakšno vzgojno kazen za bioteroriste se Evropski parlament in lokalne vlade spravljajo na bogaboječe in pokorne državljane. To je znak šibkosti! EP nikoli ni bil velesila in karakter. Jaz verjamem, da se vlade trudijo, a kaj naj naredijo ujete v zločinskem primeži farmacevtskih lobijev.

Pri nas smo že spsihirani, tudi depilirani in napol mrtvi. Čakamo na sprostitev ukrepov, na svobodo, na dovoljenje za življenje. Čeprav tonemo proti dnu, je naša morala visoka. Zavalimo se lahko temu, da smo sprejeli številne nove dobrine. Zahvala za maske, za alarme in za karantene. Po številnih novitetah pa imamo že faze. Fazni premiki so vedno ključni. Sploh v industriji življenja, Ta hip je najbolj priljubljena je rdeča faza, a kaj vraga, ko rdečega vala nikakor ne zajahamo.

Kaj v času COVID-19 rdeča faza, kaj pomeni da je regija v rdeči fazi?

Da bi se število okužb s koronavirusom spustilo pod 1350, in da bi v bolnišnicah bilo manj 1.200 bolnikov okuženih s coronavirusom.

Ko bosta izpolnjen ta pogoja se bodo postopno odprili vrtci, šole, življenje se bo skušalo utirjati. Vsekako se bodo šole odprle v ponedeljek. Je pa vprašanje kateri ponedeljek bo to? In namesto, da bi Slovenci po fazah zapirali delikvente ki so javno pozivali na nepokorščino in neposredne potencialne raznašalce koronavirusa, protestnike proti vladi, mi po fazah v osami tiščimo tiste, ki zakon in življenje spoštujejo.