Violeta Tomič s Ceusescujem primerja in napoveduje konec vlade, ki jo vodi Janeze Janša

Poslanka Violeta Tomič, pripadnica skrajne levice, je v svojem kontraverznem in prostaškem slogu (video) konec Vlade SDS in Predsednika Vlade Janeza Janše primerjala s koncem komunista-diktatorja Nikolaja Ceusescuja.

V Državnem Zboru Republike Slovenije je tekla večurna razprava o predlogu zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije koronavirusa (covida-19). Med burno debato je pripadnica skrajne levice Violeta Tomič (Stranka Levica), v svojem značilnem vulgarno-sovražnem slogu, namignila kako naj bi se zaključila usoda 14. Vlade RS, ki jo vodi predsednik vlade Janez Janša iz stranke SDS.

Kdo je bil in kdo je umoril Nikolaja Cheusecuja?

Nikolaj (Nicolae) Ceausescu je bil komunist, član Komunistične Partije Romunije in kasneje postal romunski diktator. Proti koncu leta 1989 je Romunijo zajela splošna ljudska vstaja. Po burnih demonstracijah konec leta 1989 se je na množičnem zborovanju v Bukarešti, ki je bil sklican v podporo Ceaușescuju, zgodil preobrat. Ceausescu je zaradi množice moral pobegniti. Kasneje so ga aretirali. Vojaška hierarhija v državi je bila porušena in oblast je prevzela tajna policija Securitate. Njegovo usodo je krojilo hitro sodišče (v stilu komunistično-partizanskih sodišč). Skupaj z ženo Eleno Ceaușescu sta bila usmrčena na božični dan (Božič) leta 1989.

Violeta Tomič (foto: wiki): ” Jaz sem že pri obravnavi tegale zakona primerjala tole vlado, z vlado Cheusecjuja v Romuniji in dobro veste kako je končal.”

Violeta Tomič konec vlade Janeza Janša primerja s koncem komunista-diktatorja Cheuchescuja

Si predstavljate pregorevanje režimskih strežnikov, če bi nekaj v podobnem stilu kulturna pošast to pripisala vidnemu članu radikalne levice?

Primitivci vseh dežel, združite se!