off pametovanja 

Sinusno valovanje pred našim štetjem

Četudi so se; Aristotel, #Pitagora in ostali učenjaki trudil okoli raznorazni nihanj, pa spet anno domini, ko si je okoli tega grbančil čelo #Galileo in podobni, je težko zanemariti neresnico, da pomen sinusnega nihanja pripisujejo sodobnemu času.

Šele v novejši dobi s prihodom pojavov določenih sistemov, električne energije in podobnih odkritij, je znanost osnovno sinusno podobo, pripisala sebi za svoj strokovni prikaz različnih nihanj in valovanj.  Pa pustimo resnosti ob strani. Vseeno skeptiki o teoriji lahko trdijo, da je  ponazoritev in statusni simbol sinusne krivulje prvotno pripadal odrazu veselega človeka.

 

Amplituda, kot značilni največji odmik nihajoče količine od ravnovesne lege, lepo ponazarja, da je konzumirana količina alkohola pogojena od časa zauživanja (1) in izločanja (-1).

Svoj vrhunec doseže v točki ‘v’, ki jo poimenujem vrhunec. Z vsakim nadaljnim zaužitjem, se stanje počutja giblje v negativnem trendu in pada proti točki ‘z’, ki je še zadnja točka v stiku s svetom.

Negativni del krivulje kaže izločanje zaužitega, ki povečuje svojo negativno vrednost do skrajne  točke ‘k’, ki jo poimenujem koma. Organizmu komaj uspe vzpostavi zadovoljiv cikel (kar pa ni vedno nujno zaradi različnih dejavnikov) in teži proti točki ‘ž’, ki jo imenujem življenje.

Seveda, kot vse se tudi sinusno pijančevanje v praksi razlikuje od posameznika do posameznika in redko doseže idealen prikaz.

Sorodne objave

9 Thoughts to “Sinusno valovanje pred našim štetjem”

 1. schjora

  haha… le zakaj nam sinusnih krivulj v šoli ne razlagajo na tak način???

 2. igo

  Aja, pardon, zadnja vrstica je:

  … KomaEfekt(t)=LOD – k(t)*t , bodisi v KomaEfekt=D (Death) .

  Ker sposobnost presnove alkohola ne gre ravno po eksponentni funkciji 😉 .
  LP,
  Igor

 3. igo

  Ne, ne, ne gre tako.
  T.i. “koma efekt” je kvečjemu enak integralu količine (Volumna) popitega alkohola po času, plus hitrost pitja, minus f(t)*t ; f(t)=hitrost presnove alkohola v odvisnosti od časa.

  KomaEfekt(t)= ( ,/’ V(t) dt ) + dV/dt – f(t)*t
  Možne vrednosti so 0<=KomaEfekt<=LOD , pri čemer se ob doseženi LOD (Life Or Death) vrednosti oblika fomule spremeni bodisi v
  KomaEfekt(t)=LOD*(1-e^(-t)) , bodisi v KomaEfekt=D (Death) .

  LP,
  Igor

 4. maya

  res dobro haha, s takšno razlago bi se danes še česa spomnila

 5. CORSA OPC Line

  take krivulje dobimo pri 3 faznem sistemu v avtomobilski industriji ( alternator ) oz. generator za polnenje akumulatorja.

 6. hac

  Igo, saj veš da je od točke z naprej relativno. Pa kaj bi se v času zabave obremenjevali z detajli.

 7. […] med nami in njimi so le v nihanju, vse ostalo so nianse. Kmalu bo spet vse naše, ne se […]

 8. […] med nami in njimi so le v nihanju, vse ostalo so nianse. Kmalu bo spet vse naše, ne se […]

Leave a Comment

Nekatere stvari so pač večje od reklam!

veš tisto, ko ti polimajo, kar cel avto v #Durex reklamo

Avto v reklamno folijo?