Divje svinje v Veliki vasi pri Krškem

Očistimo Slovenijo?

Japajade.  Raje poiščimo svinje, prasice in ostalo nagravžno prebivalstvo!

Seznam za divja odlagališča odpadkov v naravi

Divja #odlagališča odpadkov ( #smeti ) v Sloveniji so hortikulturna veda. V čast njenim vernikom bi morali sprejeli praznik, dela prost dan.

S 86 kilometri na uro in vetrom v laseh sem po lokalnih cestah jadral od Podčetrtka proti Ljubljani. Prijetnih 24 stopinj celzija, močan sonček in sveža spomladanska klima so me božali. Čas po zimi je najlepši, je tako osvežujoč in popoln del narave, kar je od narave še ostalo. Milijarde svetlobnih let od popolnosti in daleč od božanja so me klofutale slovenske ceste. Brezna in kraterji na cestiščih in ob njem. #Ceste žrejo in trgajo nizkoprofilne pnevmatike, kot kočevska zver Andrejevo ovco. Ukrivljajo feltne, mrcvarijo roke, končnike in amortizerje. Nekoč bomo prizadeti škodo, ki nam jo zaradi malomarnega in nevestnega vzdrževanja cest, dobivali odškodnino. To bo leta 3419. No, odškodnino pa bi lahko dobivali tudi danes, a Slovenija ne premore enega sposobnega pravnika, tuji pa ne znajo slovensko.

U, jebenti. Klofuta številka dve.

Zoom, zoom.

Svinjski faktor sredi neokrnjene narave. Niti 100 metrov od glavne lokalne ceste Velika vas pri Krškem, v nedrih idiličnega gozdička. V vednost slepim in slabovidnim krajanom Velike vasi pri  Krškem, za Kostak in namig ocistimo.si.

Naključje?

Dvesto metrov od prvih hiš omenjenega naselja in 1600 metrov, naprej/nazaj, od ciganskega naselja, kjer je prava hirošima.  #Svinjarija vsepovsod. Plastične vrečke, pokvarjeni dežniki, konzerve, razpadli deli, kartoni, nidani…. Da te kap. Ma ne kap. Zastrupitev prve stopnje. In skozi tisti del Slovenije pelje vodovod v naslednje naselje? Đizs! Za smeti in komulane storitve je na tem koncu pristojno komunalno podjetje #Kostak d.d.

Prometni znak za omejitev hitrosti bi lahko zamenjali z znakom za pospešitev v warp. Jaz bi dodal še poznaka za kužno in opozorilom za nadevanje zaščitne maske. Srečno!

Še malenkost za ljubljansko kolegico, mično gospodično Ireno. Visoka moda v gozdu.

Odslej divja odlagališča odpadkov v Sloveniji beležim. Če vam je mar lahko sodelujete.