Kočevski medvedi bi radi bili cigani

Cigani, nekoč tradicionalni fehtarji, zbiralci navlake, brusilci nožev, pojoči nomadi, so se reinkarnili v moderno uber slovensko pleme, ki je zaščiteno bolj, kot sibirski tiger. Že leta je na obronkih kočevskih gozdov slišati brundanje rjavega kočevskega medveda, kako bi rad bil rom ali vsaj cigan.

Niso vsi romi cigani in, ja, niso vsi cigani romi. Jebiga, so ali smo, kar so oziroma smo! Vsi smo ljudje, Slovenci. Med sabo se razlikujemo po spoštovanju drug drugega, po pravicah in opravljenih državljanskih dolžnosti ter po zlorabljanu sistema. Predzadnje velja pretežno za civilne ovce. Ostalo so nianse.

Kdo sploh je cigan?

cigàn -ána m (ȁ á) 1. pripadnik iz Indije priseljenega ljudstva, navadno brez stalnega bivališča: pravili so, da cigani kradejo otroke; ogrski cigani; tolpa ciganov; črn kot cigan; laže kot cigan ∙ ekspr. je tak cigan slabo oblečen; ekspr. pri nas je kot pri ciganih vse je v neredu; smeje se kot cigan belemu kruhu široko, na vsa usta 2. slabš. zvit, lahkomiseln ali malopriden človek: to ti je pravi cigan; še hujši cigan je, kot si ti; potepa se, cigan / kot psovka cigan ciganski ♪ (sskj)

In kdo je rom?

ròm rôma m (ȍ ó) nižje pog. priprava iz lesa ali drugega materiala, ki obdaja sliko ali druge predmete; okvir: izdelovati rome; dati sliko v rom ∙ pog. ta je pa za v rom zelo je lepa ♪ (sskj)

Ko resnica postane posebna veja govora, tudi misteriozna slovnična prevara po inštitucionalni pripovedi pravi, da se je pobalinski in koristoljubni Cigan spremeni v pridnega in zavednega slovenskega princa na belem konju, v Roma. No, Rome imamo, na vse ostalo še čakamo.

Pa si lažimo!

Vsi smo se sprva rodili enaki, potem pa je potuha ene pokvarila, druge pa so vzgojili dobri in delavni starši. S pomočjo zglajzanega javnega programa in kvazi varuhov je današnja romska skupnost specializiran in nevaren klan. Še bolj nevarne, naravnost grozljive, pa so njihove težnje aka prioritete.

Izsiljevanje države in skupnosti, kot prioriteta etnične skupnosti!

Ne prosimo!!!! Hočemo!!! pic.twitter.com/wwVIo5hHIp

— S.O.S.  (@kriznimenedzer) October 20, 2017

Romska skupnost je postala dream team okupacij tujih zemljišč. Po propadlem SCT prva truba črnega gradbeništva v Sloveniji.

Vzpodbujanje črnih gradenj

Peklenski stroj organske pridelave za pridobivanje vseh možnih socialnih dodatkov in, do centa dodalana investicijska družba, z vodilnim sesalnim krožnim gospodarstvom sektorja davkoplačevalski proračun (vir).

Res je, da so si okvirji različni, kakor jih opredeljuje SSKJ, a ta kliše ni pravilo. In če ne sodimo večine po posamezniku, moramo etnično manjšino soditi prav po njihovi večini. Kot se glasi legendarna izjava Odklopa, ki je upravičila postala izjava leta 2015 na twitterju (tvit leta 2015).

Drži! Država se preveč ukvarja z romi, begunci in ostalimi izvenplanetarnimi peripetijami. Pretežno gre za birokratske neumnosti. O integraciji Romov v družbo nima pojma, saj so se njeni predstavniki le petkrat v zgodovini Slovenije odpeljali na teren in si v živo ogledali apokaliptično stanje, ki ponekog spominja na dan po kugi. Za razumevanje tako kompleksnih ljudi bi morala vlada sobivati z njimi več let. Lahko bi jim organizirali delavnico z naslovom:” Ključ do pravic so izpolnjene dolžnosti?! ” Ampak ne. Za državo Romi niso pomembni, zanjo niso enakovredni državljani. Dlje kot so od njih, bolj varne se počutijo. So le in samo ogrožena vrsta, ki jih ogroža. Rome postavlja v nedostojen in podrejen položaj samoobstoja. Na koncu bo za ta nemočna bitja ustanovila zavoda, ki jim bo po potrebi brisal rit, saj po mnenju države:

 1. rom ni sposoben priskrbeti ustreznega dohodka za preživetje,
 2. si ni sam zmožen priskrbeti ali zgraditi bivališča,
 3. ne zna opravljati niti enega dela, ki bi bilo primerno za zaposlitev,
 4. se ni sposoben izobraziti, in kot nepismen niti na CSD ni zmožen sam izpolniti formularja,
 5. ni sposoben dojeti zakonov narave, kot ne zakonov države katere državljan je,
 6. ni zmožen kakršnekoli razumne komunikacije s civilno sfero,
 7. ni sposoben plačevati nadomestil za stavbno zemljišče,
 8. ni sposoben …

Je pa zajec sposoben skakati po zajklji in narediti brlog mladih zajčkov, ki jih potem uspešno lačne, umazane, bose in zapostavljene, preživlja s krajo, prosjačenjem, goljufijo, delom na črno, socialnimi prispevki in dokladami, in to očitno veliko bolje uspešno od urejenega situiranega in zaposlenega Slovenceljna, iz urejene družine z redno plačo. In ker je Rom bolj podjeten od vsakega ljubljanskega kekca država vanj mesečno investira in mu da v upravljanje 1.000  ali 2.000 evrov. Čeprav starši trdijo, da gre ta denar za mamila, CSD kontrira, da gredo sredstva za točno po programu določen namen (nakupe otroških oblačil, higienskih potrebščin in hrane – Žabjak: foto delo).

Romski otroci nemajo kaj drugo, ko se drogirat, krast…

Osveščanja javnosti o romski problemati ni pika

Grozo-dejstva ostajajo prikrita pika

O njih se ne sme govoriti, se jih ne sme točno beležiti ali fotografirati pika

“Podatkov o prekrških, povezanih z nasiljem v družini, ne beležijo glede na etnično pripadnost in da si sicer policija v okviru svojih pooblastil in delovanja prizadeva za tovrstno ozaveščanje romske skupnosti”, pravi inšpektor PU Novo mesto Robert Zupančič. Kako bo opredelil odstotek kriminala, če kraje, izsiljevanja, umori, prekupčevanje z dorgami in orožjem, posilistva, zasužnjevanja, pedofilija, kršitve cestnoprometnih predpisov, prekrški, goljufije… niso del ustrezne statistike. Nekatera od omenjenih so grozodejstva. Bilo pa bi smešno, če ne bi bilo bedno. Whatever, so never will been better.

Kaj sploh je spolnost z mladoletno osebo?

 • pedofilíja -e ž (ȋ)
  spolna nagnjenost do otrok: problem pedofilije; Pedofilija in nasilje v družinah sta vsega obsojanja vredna, vendar se žal dogajata po celem svetu, ne glede na vero E ← nlat. paedophilia iz gr. paĩs ‘otrok, dete’ + philía ‘ljubezen, naklonjenost, nagnjenje, prijateljstvo’
 • posílstvo -a s (ȋ)
  1. spolna združitev, spolni odnos z osebo proti njeni volji, na silo: posilstvo dekleta / tu se je včeraj zgodilo posilstvo
  2. ekspr. dejanje, ki ni v skladu z bistvenimi značilnostmi česa: preprečiti intelektualno posilstvo / nočno delo je posilstvo nad naravo

Kaj nam bo pravosodje, ko pa že sam slovenski pravopis pravi da je treba;

 • posílstvo -a s, pojm. (ȋ) kaznovati ~
 • posȋlstvo – glej síla (sskj)

Ne dogaja se v Indiji. Ne dogaja se v Srbiji. Ni se dogajalo v Sloveniji samo v 20 stoletju. Dogaja se danes, zdaj, nekaj minut iz Ljubljane.