Kako pripraviti najboljše rdeče huhano vino

Veseli december in zima, ko vsi želimo si kuhanega vina. Belo kuhano vino ali rdeče kuhano vino? Strokovnjak piše, ” kako pripraviti in skuhati najboljše kuhano vino in razkrije dileme ali je rdeče kuhano vino boljše od belega “.

Kako pripravim in skuham vino, katera sorta in barva vina je za moj okus najboljša?

Za okusno in kvalitetno kuhano vino je pomembno, da izberemo primerno sorto vina. Tudi barva odloča o tem ali je pripravljan kuhanček boljši ali najboljši.

Ker nekaj žlahtne kapljice pridelamo doma je logično, da izberem domače vino. Poskusil sem že z meni najboljšo med vini, modro frankinjo, ampak efekt frankinje v kuhani ediciji ni primerljiva s frankinjo (frankinja) direktno iz soda ali steklenice. Le zakaj bi potem kvaril dobro vino nad katerim sem navdušen v primernem stanju? Potem sem poizkusil s kvalitetnim belim pinojem (beli pinot). Tudi nad njim nisem bil preveč navdušen. Raje ga prihranim in postrežem pri nedeljskem kosilu. Ker jaz cvička ne pijem sem si omislil, da bi ga morda po grlu spravil toplega, kuhanega in obogatenega z dodatki. In glej. Po številnih eksperimentih se je izkazalo, da je prav cviček najboljša sorta za kuhano vino.

Kako pripravim kuhano vino iz rdečega vina, cvička? Priprava in kuhanje vina po domače.

Kuham v literskem loncu za kavo, v džezvi po domače. Narežem toliko limoninih rezin, kot sem predvidel skodelic kuhanega vina. Ker je čas mandarin, dodam še po enako število mandarininih koščkov. Torej tri porcije, tri rezine plus tri koščke. Približno 12 začimb klinčkov ali po občutku. Nalomim približno pol cimetove palčke. Dodam tri velike zvrhane žlice sladkorja. Vse prelijem z vročo vodo iz grelca, do tretjine ali celo do polovice posode. Odvisno od tega kako močan napitek želite. Na koncu dolijem pol litra cvička. Segrevam in pazim, da zavre in odstavim. Kuhano vino precedim in v šalico dodam rezino limone in košček mandarine. Slednja se lepo napije in nabrekne. Za dekoracijo in okus je bomba.

pripravljeno domače rdeče kuhano vino iz cvička

Kaj rabim za en liter kuhanega vina – sestavine:

  • 1/2 litra vina cvička
  • 12 klinčkov
  • eno cimotovo palčko
  • 3 jušne žlice sladkorja
  • 1 mandarino
  • 1 limono
  • vodo