Iščem pomoč v gospodinjstvu na domu

Nimam časa zato iščem pomoč na domu, ni več kliše. Pomoč na domu je vse bolj uveljavljen in iskan, če ne že nujen, pojem današnjega časa. Kariera ali druge življenske obveznosti nas peljejo v nove čase.

Enkrat so majhni otroci, potem je služba, kariera, vmes kakšna bolezen ali poškodba in že je tu tudi starost. V katerikoli situaciji se znajdemo je bolje rešitev poiskati in si jo omisliti prej, kot kasneje. Začnite o pomoči v gospodinjstvu razmišljati pred stresom.

Kaj sploh je storitev pomoč na domu?

Pomoč na domu ni le pomoč starejšim in onemoglim, ampak pod to tretiramo vse vrste pomoči, ki jih rabimo na domu. Pomoč na domu je pomoč pri opravilih in nalogah, ko zaradi takšnih ali drugačnih razlogov življenskih opravil ne zmoremo opravljati pravočasno ali pa sploh ne. Kaj iz rubrike pomoč na domu in v gospodinjstvu iščejo v Ljubljani, kaj v Mariboru, Novi Gorici, Kopru, Novem mestu, Celju, Kranju…? Prednjačijo povpraševanja, kot so;

  • likanje perila,
  • kuhanje,
  • varstvo otrok,
  • sprehajanje psov oziroma domačih ljubljenčkov,
  • pospravljanje stanovanja,
  • pomoč na vrtu, vrtna opravila,
  • opravljanje obveznosti izven doma, kot je nakupovanje in podobno,
  • celo druženje,
  • inštrukcije, pomaganje pri domačih nalogah in učenju za šolo,
  • ostala domača opravila.

Pomoč v stanovanju!

Vse bolj je popularna pomoč v kuhinji. Dobri kuharji, gospodinje so danes zelo cenjeni. Pripraviti in skuhati dobro kosilo ter za sabo pospraviti v kuhinji vzame precej časa. Likanje!

Likanje eni sovražijo, drugi ga obožujejo. Gora perila se pač v omaro ne bo pospravila sama.

Čiščenje stanovanja, oken, brisanje prahu… je v hiši na dnevnem redu.

Pomoč na vrtu, okolici, sprehodi domačih ljubljenčkov, varstvo otrok, nakupovanje…

Kolikokrat na teden bi potrebovali pomoč pri domačih opravilih, kdaj želite da se vam sprehodi psa, kolikokrat na leto želite očistiti okna…? S takšni vprašanji se srečujemo slehrni dan. Vedno pa se konča z eno mislijo.

Cena!

Koliko stane, kakšna je tarifa za določeno pomoč, opravilo, koliko bi me stalo naročeno takšna delo oz. kakšen finančni zalogaj za pomoč na domu? Vsak dodaten izdatek je breme za gospodinjstvo. Sploh, če je časa in denarja premalo. Pravijo, da se pametni vedno dogovorijo. Je pa cena za pomoč in opravila na domu še kako odvisna od ponudnika do ponudnika in se celo razlikuje od regije do regije in, kakopak, od same zahtevnosti opravila.

Če iščeš pomoč se kar hitro pozanimaj!

Največ poizved za pomoč na domu v iskalnikih ima Novo mesto, sledi Ljubljana, pa Celje, Maribor, Kranj, Koper, Murska Sobota, Nova Gorica in tako naprej.