Za dober imidž je treba poskrbet

Če sem brez razmišljanja odpikal Facebook, pa iz mobija deinštaliral Twitter in odjavil naročnino na Lady, potem zmorem vse. Imidž je nekaj, kar je najlažje izgubiti in najtežje pridobiti nazaj.

Na besedo verjamem, da se je težko izogniti bivši ženi. Težko se je izogniti psihopatskim voznikom. Nemogoče pa se je izogniti komunali, davkariji in smrti. Najbolj preprosto pa se je izogniti medijski gnojnici in bedakom na spletu.

No, to.

Pride čas, ko moraš v življenju potegniti črto, zajeti sapo in razmisliti. Kako, kam in s kakšnim vetrom, če sploh? Smisel ali misel? Oboje. Že nekaj časa sem pritajen. Tako, kot sveča. Še se vidi plamen, ampak slabo. Menim, da je pritajevanje precenjeno. Treba se je ugasniti, resetirati. Povsem odstraniti iz polja vidnosti. Tako nekako, kot to počno Pleterski menihi. Vsaj včasih so. Pri kurcšlušu je treba odklopiti napajanje. To ni nasvet, to je zakon fizike-elektronike. Takšne krizne situacije smo na terenu reševali z vikend odklopom. Muzika na ves glas, mi pa kozarček nagibali smo počas’. Frenk je kozarček kombiniral s pestmi. Meni do tega ni bilo in mi ni. Božanje je pesem za neurja in strasti.

Da na televizije gledam zgolj še filme in dokumentarce je že javna tajna. Dnevno-informativnih oddaj ne gledam niti pod razno. Kaj tako perverznega in gnusnega si en kultiviran gospodič ne sme privoščiti. Po radio pa še vedno poslušam glasbo. Prav zato se izogibam poslušanju Vala 202, Radia 1 in Arsa, ki oddajajo negativne vibracije in me zamorijo. Sem precej bolj cool, kot nekoč, in kot mnogi drugi. Poznam ljudi, ki menijo, da nazadujem, ker sem jih odjebal. Preprosto moraš, enostavno sem!

Jaz še kar strižem, laufam, bicikliram, v brezna skačem. Tudi denar posojam kolegom. Tako imam vsaj zanesljive prijatelje. Vedno imam plan B, pod kapo nosim frizuro in v žepu imam skrit žep.