Vse pro-pada, vse se ruši, vlada ostaja trdna

Z realnostjo okoli brezposelnosti sem ekskluzivno in prvi javno, seznanil v zapisu Iz Vegradovega peklu v banko in nazaj. Ampak vse ostaja kul in pod kontrolo, sploh sistemske rabote.

Fatalna marjanca se  je pred tem magične 100.000-ice, na ljudem prijazno statistiko, morala izogibati. Za vse, ki ne verjamete v teorijo zarote je realno število brezposelnih 130.000 in kar nekaj +. Reakcije in korekcije so bile potem bliskovite in uradna cifra brezposelnih v Sloveniji  je domala čez noč zrasla na 110.000+. O tej, ljudem prijazni temi brezposelnosti, kmalu.

Le kdo bi se čudil? Rušijo se stebri gradbeništva, tovarn skorajda ni več, kar pomeni veliko odpuščanj in pomanjkanje ustreznih delovnih  mest. Iz tega naslova se včasih res zgodi, da  se prevrne kakšen ne tako pomemben stolček. Pod pritiski pa, a zelo zelo redko, pade tudi kak levosredinski minister. Wau! Pa pod spotikanji padaje tudi kateri od nepomembnih funkcionarjev-poslancev. Potem pa začuda padajo, kobajagi kvalitetne, levo kalibrirane, reforme.  Kje drugje,  in kako drugače, če ne tam, kjer financiramo spet sami, t.j. na  referendumih.

SO WHAT!

Keša je zmeraj dovolj, sam zdravja in ljubezni zmanjkuje. Naj bomo ponosni, če bo denar šel za subvencioniranje Parade ponosa, pa za kakšno visokoletečo liposukcijo, pregrešno drago fancy torbico v reprezentančnem kontekstu, tudi za natezalnoco ksihta ali pa celo outside pogodbenike, ki – in meaning time of coffee – v imenu naših stručkotov iz vrst javnega sektorja, pišejo novo reformo.

Videz vara!?

Četudi se vse  ruši, vse propada in pada, vlada ne pade. Pomembno je celo  dejstvo, da po prepričanju egocentričnega vodstva vlade, ta ostaja trdna.

Od cirkuške legende je sedaj že davno. Ne tako davno, skoz retrospektivo časa, davno pa, skozi finančni periskop. Odtlej so premier, ministri, poslanci, interne službe, ki ne znajo identificirati lastnega obstoja posrkale, pod konkavno lupo rečeno, milijarde, ki je, še kako, stvar NPU.

Ker očitno storilnost, po normativih vladajočih, prebija strope, bo v zaključnem poročilu vladavine lepo razvidno koliko smo s premierovo  fatamorgano pridobili prav davkoplačevalci?

So what, če  nekaj ministrov in premier končajo,  ne v ordinaciji dr. Baričeviča ampak, na eni od javnih kliniki  PO.

In ko smo se spraševali o veličini, se danes moramo vprašati le, kako visok je nivo premierjeve letvice!