Volitve, edini pravi resničnostni šov

Volitve so finalna resničnostna oddaja, predvolilno obdobje pa so olimpijada perverznega raztegovanja laži in resnic.

Resničnostni šovi rastejo, kot gobe po dežju.  Ti so vse bolj radikalni, perverzni, neresnični in nategatorski. V poplavi le teh vodijo volitve, ene in edine .

Kronologija resničnostnih oddaj je nadvse pestra in zanimiva. Od perverzno parodičnega  Jerry Springer showa, tja do zalezovalsko-mazohističnega Big Brotherja, vse do prvega vseslovensko zares kmetavzarsko obarvane  Kmetije, pa vse do danjašnjih ženitno kurbirskih oddaj. A korenine prvega resničnostnega  šova sežejo bolj v preteklost.  Četudi ga niso tako imenovali in je ta vedno bil pred našim očmi, ga dejansko nikoli  zares nismo gledali. Vrste pred trgovinami z živili, švercanje kile kofeta iz Avstrije, par-nepar, da si se lahko peljal na delo, zatiranje svobode govora itd. Danes, ko smo domala brez vsega, ko se prigarani penziji obeta kolaps, ko banke niso več banke, in ko se poslanci ob nastopu dela izkažejo le še za presrance in prevarante, pa mnoge, ki tega niti živeli niso, drži nostalgija po teh revnih časih.

Očitno pa sistem laufa, ker po poročanju velikih medijev folk pleše, se zabava, podpora oblasti leti v nebo in volitve po letošnjih še utrjujejo primat reality showa. Četudi je to demokracija v ordinaciji kapitalizma, pa so volitve  za večino še vedno dokaz volje, nikakor moči, ljudstva! In če je veljal Jerry Springer šov za perverznega, pa se le ta v soji prerverzega pred volitvami lahko le skrije.

Viva la volitve, viva la duce…<categor