Novak Djokovič najboljši teniški igralec in najslabši lažnivec

Novak Djokovič, je trenutno najboljši igralec tenisa na svetu in hkrati očitno najslabši lažnivec. Novak se je necepljen proti Covid 19 želel udeležiti teniškega turnirja Grand Slam Australia Open. Za vstop na celino je v prijavnici malo lagal. Majhne laži je potem javno priznal, še več pa so jih za tem razkrili mediji.

Ker je Nole tenisač številka 1 si je iz tega naslova za udeležbo na turnirju zvezniškemu sebi ustrezno prikrojil pravila. Kot je številka 2 (ironično) na omrežju lepo zapisal: “When athlet lie sport’s spirit die” ali “ko športnik laže s tem umre ali umori športnega duha”! Če smo do nedavna vsi pobalkanjeni navijali za Noleta se je v teh dneh to navijaštvo pri marsikomu priskutilo.

Đokovič je po mojem mnenju ubral najslabšo možno taktiko svojih balkanskih kolegov, ki se dnevno na račun takih malih laži gibljejo med Skopjem in Berlinom. V bistvu pa to niso več majhne laži. Kmalu se je razkrilo, da Novak ni lagal le v prijavnici za vstop na celino, ampak da se je pozitiven na covid 19 nekaj tednov prej smukal po prireditvah in celo po drugih državah. Sicer je Djokovič svojo laž v uradni izjavi za javnost na svojem instagram profilu priznal, ampak iz muhe se je že rodil slon! Sprva je zaradi nekaj dni karantene Novakov oče začel pravo medijsko vojno. Polne usta samohvale in nacionalizma se je prelivalo v nepoštljiv odnos do avstralskih oblasti in sveta do kalimerovskih izpadov samopomilovanja, jer jih kao niko ne voli in ker Novaka ne morejo premagat so se nanj spravili na tak način. Sigurno, ja?!

Novak Djokovič si je v nekaj dneh pridobil novih simpatizerjev in še več nasprotnikov. Na njegovi strani niso več niti kolegi, mnogi vrhunski tenisači. Da o nenakljonjenosti Avstralcev niti ne govorim. Baje njegovemu vstopu nasprotuje, kar 80% Avstralcev. Ob tem je Peter Hrastelj na anketo v vzorcem, kar 4217 glasovi zapisal:” Resno, Slovenke in Slovenci?”

Avstralija ima izredno stroga pravila glede coronavirusa. V deželo je možno vstopiti zgolj cepljen (vakcinisan bi reko Nole) ali če predložiš ustrezno potrdilom o tem zakaj ne smeš biti cepljen. Tako so se odločili in tako pač je.

Sebično razmišljanje in majhne sladke laži sedaj ne ogrožajo le njegovega nastopa na Australian Grand Slam, ampak so zelo omaleževale njegovo kariero in imidž. Novak je dober igralec, ni pa ravno briljanten v komunikaciji in je zelo slab v lažeh.

Nole, drži se športa, politiko in barabije pa pusti politikom in barabam!