Najboljši in najcenejši burek v Sloveniji

Je burek najboljši, ko je najcenejši? Ni! Bi pa to bilo super, če bi bilo tako. In če vam povem da tak burek pečejo v pekarni ene od znanih trgovin, mi lahko obljubite da bo kdaj potem sploh še kaj ostalo zame?

Burek je mastna jed. Hkrati je to idealen obrok za način nezdravega prehranjevanja. Kljub šokantnim dejstvom je burek, poleg pice, kebaba in burgerjev, eden najbolj priljubljenih hitrih obrokov pri nas.

Kam na malico?

Vedno nagradno vprašanja v času službe. No, včasih smo hodili na makaronflajš, na pasulj, sedaj bi pa sam še na burek, na pico, na kebab, na cheesburger. Kaj čmo. Tako pač je od Tirane do Berlina.

Z leti smo odkrili, da vsak Balkanc z zašpehanim predpasnikom okol pasu in testom v roki še ne pomeni dobrega bureka, saj odličen burek ni odvisen od lokacije kioska, ampak od peka in sestavin. V Sloveniji poleg “naših” burek pripravljajo in pečejo malo manj naši in kar veliko, naše, pekarne in celo trgovine z mini pekarnami kar same.

Dolga leta je za moje pojme Pečjakov zamrznjen predpripravljen burek veljal za res dobrega. Najboljšo oceno, čisto petko, sem dal bureku na Vrhniki. V tej burekđinici so pekli in spekli najboljši in najkvalitetnejši burek. Ne vem če še obstaja. Bom treba preveriti. Skratka nekoč nisem šel mimo, da se ne bi ustavil, enega zmazal in dva ali tri kupil za domov. Pred kratki pa boom. Draga mi je iz ene od Eurospin ( eurospin.si) trgovin prinesla na pokušino burek. Med jedjo sem pokomentiral, da ni dober, ampak je odličen. Po tistem sem se mastil še nekajkrat in ne, ni bilo naključje. Eurospinov burek je najboljši in najcenejši.

Je pa res, da se od enega lahko do sitega naje Tina Gaber. Jaz sem moral pojesti dva.

Cena bureka j de 89 centov, jp 0,89 evra.

Naj vam zlahka pade v rit!