Aktualno estrada naj Slovenija statistika 

Najbolj priljubljeni slovenski politiki

Najbolj priljubljeni politiki so precej več od okraska na poljubnem zakupljenem mestu naročene raziskave. Kdo je zares najbolj priljubljen politik na internetu, na omrežju twitter?

Najbolj priljubljen politik ni tisti, ki ga samooklicane agencije za raziskavo javnega mnenja na lestvici priljubljenosti postavijo na prvo mesto. Pametni in razgledani Slovenci že desetletja ne verjamemo lažnivim anketam javnega mnenja. V zadnjem desetletju pa se lestvice priljubljenosti (politbarometer) deklasirajo, kar same sebe, saj se fail zaključki dobesedno diskvalificirajo z realnimi rezultati. Pa kaj bi pričakovali od raziskav, anket, ki jih naročnik plača, da so ‘njegovi’ lahko na lestvici medtem, ko karizmatični politiki in zmagovalci volitev se na takšne lestvice sploh ne uvrstijo. Po jagodah res ne diši.

Dejstvo je, da je najbolj priljubljen lahko politiki, ki zmaga na na volitvah, je lahko tisti o katerem ima večina (ne manjšina) povedati kaj dobrega, je človek s karakterjem, karizmo, s hrbtenico. Tudi ta lestvica priljubljensoti ni ravno takšna, je pa izdelana na osnovi indexa spletne priljubljenosti in dejanskega odziva občinstva na lik in delo posameznika.

Ninamedia, Mediana…, Eat this shit!

Najbolj priljubljenih deset (10) slovenskih politikov na družabnem omrežju twitter – Lestvica priljubljenosti politikov v Sloveniji 2020 na tviterju:

 1. Janez Lenarčič
 2. Borut Pahor
 3. Janez Janša
 4. Marjan Šarec
 5. Aleš Hojs
 6. Zdravko Počivalšek
 7. Anže Logar
 8. Matej Tonin
 9. Luka Mesec
 10. Tanja Fajon

p.s.

Lestvica je variabilna in odgovarja stanju na dan 25. april 2020. Hac si pridržuje pravico do napak.

Sorodne objave

4 Thoughts to “Najbolj priljubljeni slovenski politiki”

 1. Borat

  Kako si drznete mojega vzornika postaviti na drugo mesto. How dare you, guys?

  1. Hac

   Sprejmite moje globoko sožalje 🙂

 2. Hvala za ta članek. Zelo mi je všeč vaše stališče.

Leave a Comment

Nekatere stvari so pač večje od reklam!

veš tisto, ko ti polimajo, kar cel avto v #Durex reklamo

Avto v reklamno folijo?