Če bi volitve bile loto bi Slovenci večkrat zadeli

Ko bi v zadnjem desetletju Slovenci igrali loto, bi nam večkrat uspelo dobiti jackpot, kot pa nam je uspelo izvoliti uspešno parlamentarno zasedbo na volitvah.
Ponovno prihaja vrtiljak norosti. Oblast mu reče parlamentarne volitve, mediji pa ga kličejo dobro plačana reklama.
Ste na volilni listek kdaj kaj nakracali?  Še dobro!
Označene volilne glasovnice, po domače volilni listi, so kao neveljavni. Osebno menim, da so neveljavni z razlogom! Se pa včasih, zaradi vaše neumnosti, volilne komisije in njihova gnada ob premetavanju zmečkanega papirja dobro zabavajo. No, najboljša je na koncu, ko so znani rezultati.  Ha, ha, ha … I got You!
Svojega prihoda na volišče še nikoli nisem upravičil, da tja nisem prišel brez veze. Dokazal sem si le, da kadar se osebno pojavim na volitvah vedno zmagajo tisti, ki jih volijo drugi. Fejkanja glasovnic ni še nihče dokazal, pa se na ta nizkotni, a veliko verjetni, sramotni nivo ne bom spuščal niti sam.
To še ne pomeni, da so rezultati volitev ali referenduma pošteni in korektni. To je, kot tisto:
Stranka naroči anketo in se potem nad njenimi rezultati javno navdušuje in masturbira. Tipična shizofrenija v zadnjem stadiju, ki je bolj nevarna od kriminala (vir).
Resnici na ljubo obožujem pestrost. Sicer laži preziram, a me ne gane, dokler niso na osebni ravni. Tudi zavajanje in manupuliranje me ne moti, če to se to ne dogaja v družini. Za kraje so pač pristojni drugi. Ima po starem slovenskem reku, “vsako tele svoje vesel’e”. Kljub vsem naprezanjem bo na koncu itak isto.
Nekaj pa je res. Vedno so bili in vedno bodo krivi veliki medijski kiksi, ki nam jih vsiljujejo MSM (Multiple Stream Media). V resnici mediji niso toliko nesposobni, kot so manipulatorski in pristranski. Njihove javnomnenjske raziskave in ankete imajo toliko teže in stika s pravimi javnomnenskimi raziskavami in anketami, kot Martin Strel z okusom pri izbiri kopalk.
Pa naj zmaga boljši, samo da bo to Milan Kučan.