Bobu bob je ob bok stal bobu blog

Ob bok Bobu bob (izjava Bob leta) se je tistega davnega leta 2008, ko je bila blogosfera na svojem vrhuncu, postavil Bobu blog.

BTW, Bob leta 2018 je za izjavo prejela dr. Verica Trstenjak
„Politikom sporočam: ne govorite, da podpirate strokovnjake. Podpirate jih le, če so slučajno vaši. In politiki, ne govorite, da podpirate vračanje strokovnjakov iz tujine, ker jim vračanje preprečujete”.

Bobu blog je bilo tisti čas edino in hkrati najvišje priznanje državljanskemu novinarju, kot je Večer.com rad nazival blogerje. Žal pa je to bil prvi (podeljen za izjavo iz leta 2007) in eden od le štirih podeljenih Bobu blog-ov, ki se je podelil za blog izjavo v letu 2007, 2008, 2009 in 2010) kateremukoli slovenskemu blogerju. Prvega je prejel hobi politični analitik Sašo Ornik s psevdonimom Jin (novi blog Jinov svet).

Večerovci so prvič podelili tudi priznanje Bobu blog, ki jo je prejel bloger Jin – Sašo Ornik. (iz medijev)

Drugega je prejel bloger Aleš Ernecl. Zadnji, četrti, Bobu blog  je šel v roke trič-trač večerovi blogerki Saby, katere izjava je bila po mnenju nekaterih plagiat, ki pa ni dvignil toliko smradu, kot ukradena vsebina Borisa Kobala. Ko so vsi mislili, da je Večer napovedal obetavno in  prelomno obdobje v državljanskem žurnalizmu, je ta v bistvu nakazal začetek konca. Po letu 2010 so vse blogerske skupnosti vidno nazadovale. Večerova  je tonila najhitreje, četudi je bila prva, vedno polna inovacij. Danes večerove blogosfere (blog.vecer.com) enostavno ni več.

Mojo blogersko ažurnost in kreativno pisanje vztrajno ubija twitter.  Kaj neki je ubilo večerovo blogosfero in kam so zaklenili inovativnega Zvoneta Štora, šefa zloglasne večerove blogosfere, s katerim sva že premikala meje?

Bobu blog  je bil brand, kot so to Viktorji, športnik leta in je / bo to tvit leta. Kdo je pameten, ki kaj takšnega zavrže?