Vancouver boljši od Torina

Na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 so slovenski športniki osvojili 5 medalj. Od tega tudi 1 zlato, ki je pristala okoli vratu  aktualnega svetovnega prvaka v metu kladiva Primoža Kozmusa. Poleg zlate medalje je Slovenija dodala zbirki še 2 srebrni in 2 bronasti. Pred poletnimi kolegi pa so naši zimski športniki, 2 leti poprej, na  zadnjih zimskih olimpijskih igrah  Torino 2006 ostali brez odličij.  Poletni športniki so zimskim kolegom v Vancouvru 2010 naložili težko nalogo. Ker je forma dobra in število naših vrhunskih reprezentantov po posamičnih panogah zajetno je mogoče, da to niti ni misija nemogoče.

Si   lahko obetamo toliko medalj, kot na zadnjih poletnih OI, tudi na zimskih olimpijskih igrah – Vancouver 2010?  Bo Vancouver boljši od Torina 2006 ?

Športni entuziast težko potlači apetite, težko jih skrivajo tudi športniki, še nekoliko manj zadržano jih tlačijo vsi kakorkoli tesno povezani z njimi. Popolnoma brez zavor pa smo navijači!

Sodeč po uspehih v svetovnem pokalu in formah reprezentatov, kot so Petra Majdič,  Andrej Jerman, Tina Maze,  Rok Flander,  Robert Kranjec,  Andrej Šporn … lahko rečem: “upati smemo!”