Kdo na predsedniških volitvah lahko premaga Pahorja

Kdo na predsedniških volitvah lahko premaga Pahorja?

Borut Pahor, aktualni predsednik Republike Slovenije je danes napovedal, da bo vnovič kandidiral za mesto predsednika RS.

Ker sem prvi in edini napovedal, da bo rezultat predsedniških volitev 2012 takšen, da bo Pahor suvereno porazil favoriziranega  luzerja Danila Turka, sem si drznil tokrat poiskati ustreznega kandidata, ki bi ogrozil podobno napoved, tokrat, za Pahorja, kakršno so kvazi strokovnjaki pripisovali Danilu Turku. Če ne bo kandidiral Peter Prevc ali Tim Gajser, potem bo Pahor ostal predsednik. Sem namreč mnenja, da trenutno v aktivni politiki ni moškega na desni, ki bi v predsedniški bitki premagal Barbija. Ima pa desnica kar precej ženskih kandidat, tudi takšno, ki bi Pahorja brez dvoma lahko premagala. Sicer obstaja ena apolitična kandidatka, ki na predsedniških volitvah 2017 definitivno zmagala in  močno porazila Pahorja, le pristopiti mora kandidaturi.  Tina Maze! Tina, kandidiraj in uživaj naslednjih 5 ali celo 10 let.

Kateri kandidat  oz. kandidatka na predsedniških volitvah 2017  lahko premaga Boruta Pahorja? Na to vprašanje bom znal odgovoriti do spomladi.