V organiziran javni akt zavit sektor kriminal

Evropa danes laufa, kot je laufala včeraj, kot je laufala pred šestdesetimi leti, in kot je laufala pred petsto leti. In #Evropa bo laufala tudi ko nas več ne bo. Ni važna era, važna je človekova mentaliteta. Ta ostaja omejena in pokvarjena. Tako je bilo in bo, za vse večne čase.

S kakšno pravico nerazgledan uradnik ljudstvu spodnaša, da danes za isto plačo kupijo več kruha in vozijo boljše avte, kot pred dvajsetimi leti? Verjetno ni potrebno poudariti, da je to cena napredka, da si vsak vse kar ima prisluži sam, četudi to ukrade. In, da če tega nebodigatreba ne bi bilo, bi lahko kupili več kruha, 19 colske kromirane alu feltne za #avto in Rama margarino. Je pa veliko lažje upravljati #proračun in kratiti osnovne človekove pravice, tudi take kot je pravica za človeka dostojno življenje, če takšne pamflete s pomočjo medijev redno serviraš zatiranim. Napad je najboljša obramba! To ve tudi in še zlasti državna inštitucija, le da ta to izrablja in udejanja, državljan pa to jemlje zgolj za metaforo. Javne službe si pravila in zakone pišejo same. Zadnji znani primer je #FURS, ki si je spisal kar licenco za igre na srečo, bingo in folk loterijo. Kaj sledi? Si bo #GURS samopridobil koncesijo za veselice?

Vsekakor White Collar dominirajo, beli ovratniki so po tisočletnih vojnah končno premagali sile zla. Nazaj jih ne bo, ampak bodo ostale tu. Skrite in zapakirane v tisočere akte. Na represijo, le več represije. Do konca. V tej fazi je pomembno samo in le to kdo več in kam bo to pospravil.

Življene na svetli strani zakona je luksuz. Kupna moč raste, zlasti na račun vrvi, ki so postale prodajni trend. Slovenec se že po legendi rad obeša in visi. V tem smo med najboljšimi. Ne v obešanju na okenske police ali v visenju na računalniku, ampak v čisto pravem visenju in obešanju v štiblcu ali šijah, kot prava svinjska krača.  Slogan javnega sektorja bo obudil mrtve in pokopal žive: “Če ne moreš zmagati, bodi boljši od najbolj pokvarjenega nasprotnika.” Čista petka za odličnost.

In kaj je v četrt stoletja postal slovenski javni sektor?

Prav to, kar je javni sektor v ZDA, v Angliji in drugje po razvitih neciviliziranih državah. Samovšečena skupnost zavita v akt za support organiziranemu kriminalu, nasilju nad množicami in najnizkotnejša oblika kratenja človekovih pravic. S pomočjo interpretacije prava vehementno (po)vozi skoraj vsak zakon, demanitira vsakršno zakonodajno referendumsko voljo ljudstva, sama ustava pa je itak za zgube.

Ti crnčiš, da se dva druga v pisarni lahko #drkata po družabnih omrežjih in če ju zasrbi, da si  med sabo čohata jajca. Tako jim raste in raste…. ego. Če jima ne sužnjiš si po njunem zakonu pač kriminalec, puntar. Če ju z argumenti napadeš verbalno si ekstremist, če pa napad izvršiš s sodno odločbo pa si čisto pravi terorist. Ločnica med civilizacijo in peklom je tanka, kot je tanka meja med razumom in norostjo. Na vrhu prehranjevalne verige je še vedno Caligula. Človek brez čuta za sočloveka, svetinja brez morale. Vedno in povsod vlada pure power in nasilje. Tako je v Kongu, tako je v Severni Koreji, tako je v Ameriki in nič drugače ni v Sloveniji. Ni karikirano reči, da je v tem kontekstu Svet črnobelo in je res, nobena držav ni zares civilizirana.

#Hudič je zmagal, ko je dokazal, da ne obstaja. #Demokracija je zaživela, ko so ljudje verjeli, da so oni odločili, kdo jim bo vladal in razpolagal z njihovim denarjem.

Uživajte v kotlu!