Simobil.si – Simobilovo mnenje o zlorabi telefonskih številk

Simobil na objavo ” Zloraba slovenskih telefonskih številk – Zbirka.net za priložnostni seks ” odgovarja in pisno podaja  mnenje o zlorabi celotnega slovenskega telefonskega imenika številk (040), zavajanju in oglaševanju pornografije:

simobil

Pozdravljeni,

z omenjenim primerom nismo podrobneje seznanjeni, prav tako na to temo ne beležimo pritožb naših uporabnikov. V splošnem pa vsekakor lahko rečemo, da vsem našim uporabnikom odsvetujemo obisk kakršnekoli spletne strani, h kateri pozivajo neznani pošiljatelji.

Če uporabniki zaznajo karkoli nenavadnega bodisi na spletu ali če prejmejo SMS sporočilo o domnevnih nagradah, katerih porast beležimo v zadnjem času, svetujemo da taka sporočila SMS takoj izbrišejo oziroma takoj zapustijo takšne spletne strani ter nas o tem nemudoma obvestijo.

Navadno gre v teh primerih za t.i. SMS klube, prejemanje promocijskih SMS sporočil ali oglasov pa je navadno precej drago. V kolikor se uporabniki nevede ali nehote prijavijo v SMS klub, jim priporočamo, da za odjavo prejemanja komercialnih sporočil pošljejo ključno besedo ODJAVA ali STOP na številko s katere prejemajo sporočila.

Pogosto se pojavlja tudi vprašanje od kod ponudnikom tovrstnih vsebin nabor ne-javnih številk. Po naši oceni gre največkrat za zlouporabo celotnega bloka številk, četudi jih doberšenj del ni v uporabi. Gre torej za namensko zlorabo celotnega številskega prostora, ne nanašujoč se na posamezne uporabnike. Na primer: navedeni bloki: 030, 040, 031, 041 in 051 vsebujejo cca. 5 milijonov številk oz. možnih kombinacij. V Sloveniji jih je v uporabi dobra dva milijona.
Če se nekdo, na primer, odloči poslati 100.000 sporočil na naključno izbrane številke izmed možnih 5 milijonov kombinacij, bi takšno sporočilo dejansko dobilo skoraj 50 tisoč ljudi.

Prepričani smo, da boste naš odgovor sprejeli z razumevanjem.

Si.mobil
Naročniški sektor

Odgovor je za vas pripravila:
Biljana Stegić

Telefonska številka: 040404040
E-pošta: info@simobil.si

————————————-

čet 1.11.2012 14:59