Premoženje Zorana Jankoviča

The best off: Celotno in skupno premoženje župana mesta Ljubljana, Zorana Jankoviča.

“Moje premoženje je zelo jasno”, je na televiziji potrdil ljubljanski župan Zoran Jankovič in pred kamero zdrdral nekaj na pol požrtih podatkov. Kot da je zaslužiti milijon najbolj preprosta in logična stvar v Sloveniji. Je pa odlično javnost te podatke zabeležila v dosje, za razliko od preiskovalcev in vsesorte neuspešnih inštitucij, in to točno in matematično.

Zoran Jankovič, studio POPTV, 18. Sept 2019, Ljubljana

Točno in kompletno premoženje Zorana Jankoviča znaša 🙂

  • prijava KPK 60 milijonov evro kredita dal sinovoma (od kje 60.000.000,00 evrov ni znano)
  • kot predsednik uprave Mercator je naklepal 1,5% delnic Mercatorja, ki jih je prodal sinovoma in
  • po Jakičevi formuli je prodal ničvredno firmo, spet sinovoma,
  • that’s all Folks.

Torej z javnimi službami je Zoran Jankovič prišel do najmanj šetstdeset milijonov evrov. V bistvu je 60+ milijonov evrov zgolj nekomu ali nečemu posodil. Iz navedka sklepamo, da je teh milijonov v kovtru še nekaj več?

Javnosti in medijem se je povsem zmešalo, ko sta sinova (Jure Janković in Damjan Jankovič) in oče (Zoran Jankovič) po vseh odpisanih milijonih, ovrženih ovadbah, nikoli končanih preiskavah pred kamerami hlinili žrtev in se hkrati, kot to zna samo družina Janković, skozi zobe cinično posmehovali slovenskim tepcem. Pika na i

Zoran Jankovič: “Ne vem kako naj bi jaz denar pral, pravzaprav še pralnega stroja ne znam prižgat.”

Se opravičujem, ampak, da MOL sme voditi tako neizobražen ter človek več, kot desetletje upravljati s cca slabih 0.5 milijarde evrov letnega proračuna. A je to?

S privatnimi letali so vozili denar v tujino! (Željko Fiškiš, podizvajalec, v projektu Stožice )

In kakšna je obramba Zorana Jankoviča, ko je razkrinkan in postavljen pred dejstva?

O sumu številnih zlorab, korupciji, vpletenostih v organiziran kriminal, goljufije…, “po posvetu z odvetnikom v oddaji #tarca ne bom sodeloval.”

MOL Zoran Janković, Erika ŽNIDARŠIĆ, Slovenija, Ljubljana 3.sept 2019

Kakorkoli prevračas in obrneš je večina njegovih primerov v konfliktu z zakonom. Odvisno je le, kakšno težo in pod kateri člen KZRS bosta katere od njih pripisala pravosodje in preiskovalci.

Redki si želimo drugi tri, kot to v eter laže Miro Cerar, večina pa si nas želi, da Jankovičem ostane samo tisto, kar je njihovega.