avto doživeto foto kako konfliktne reči 

Poškodba na parkingu – Kako rešiti karambol na parkirišču

Poškodba, tudi karambol, na parkingu je v teh časih gneče že skoraj nekaj vsakdanjega. Kako rešiti zaplet, če me nekdo udar, če mi trči avto ali če je oziroma smo povzročili na parkirišču nesrečo – karambol?

V vlogi žrtve sem se, kot oškodovanec na parkingu, odločil ukrepati v skladu z zakonom. Klic na 113 in hopa, že sem bil v kontaktu z najbližjo policijsko postajo. Na kratko pojasnil zadevo dežurnemu policistu, ki mi je prijazno povprašal o lokaciji in dejal, da bo na kraj dogodka poslali policijsko patruljo. Za vpletene slabšo opcijo ali klic v sili sem se odločil, ker se je povzročitelj začel odzivati nenavadno, agresivno, in ker je zanikal krivdo.

Nekaj minut prej…

“Will see”, sem si mislil. Ni mu bilo jasno, zakaj nameravam vplesti policijo, saj se mu je škoda zdela zanemarljiva. Izkušnje pač. Slabe, kajpak! “Ni je boljše šole, kot izkušnja, draga izkušnja”, mu pripomnim.

V polomljeni slovenščini in na meji obupa mi odvrne: “A ti bi mene kar v šolo poslal…”

Njegova sopotnica je dojela kako nizko sta zabredla. Jaz pa sem ob tej nonšalantnosti ostal bolj molčeč do prihoda patrulje.

Na srečo so dolge minute spametovale razgreto glavo in na koncu smo rešili glede poškodbe na parkirušču vse rešili sporazumno in se, ne preveč razočarani, razšli, saj me je po nekaj minutnem molku povzročitelj pregovoril, da sem znova poklical klicni center 113 in namero preklical. Se mi zdi, da so največ profitirali policisti. Je pa res, da se splača biti pameten, da preden sprožiš konflikt, da parkrat globoko vdihneš, zavrtiš telefon in se na koga obrneš za nasvet kaj narediti v dani situaciji. Trezna glava in korektnost sta edina pot do prave in najcenejše rešitve.

POZOR!

Vedno imejte v avtu evropski obrazec za škodo. Spisana prijava na njem velja na vsaki zavarovalnici v kolikor, že večkrat omenjena, sporazumna rešitev ni izvedljiva. Če je volzilo le podrsano ali malo poškodovani je dobra rešitev, če se skupaj s povzročiteljem odpeljeta, kar na najbljižjo enoto zavarovalnice in tam vse rešita v slabi uri.

____________________________________________________________________________________________________________________

Če vam je objava kakorkoli koristila ali poperstrila dan lahko poklikate kakšen oglas. Tudi oglasi znajo včasih biti poučni, zanimivi in koristni. V kolikor imate vprašanje, ponudbo ali me želite povabiti na kavo me lahko najdete via KONTAKT. O pravilih obnašanja in stroških pa več TUKAJ! Aha, pa na piškotke ne pozabite!

Sorodne objave

One Thought to “Poškodba na parkingu – Kako rešiti karambol na parkirišču”

  1. […] Kako rešiti nesrečo na parkirišču […]

Leave a Comment

Nekatere stvari so pač večje od reklam!

veš tisto, ko ti polimajo, kar cel avto v #Durex reklamo

Avto v reklamno folijo?