Najbolj obiskane internetne strani na svetu

Če je Google car, je Facebook njegov sekretar in logično bi  bilo da je  Youtube hišnik, a kaj ko ravno za večino hišnih opravil poskrbi ravno car sam.

Na globalni-svetovni ravni najbolj obiskanih spletnih strani na internetu zgolj velikani, kot so iskalniki, družabna / socialna-omrežja, blogerske platforme in unisex multimedijski velikani. Najbolj obiskana spletna stran  s končnico .si je slovenska spletna stran Google- google.si, tako opevana slava 24ur – 24ur.com šele na 5.mestu lokalno in 5.567 mestu globalno.

Lestvica 10 najbolj obiskanih spletnih strani na svetu, pardon, na internetu

  1. Google – google.com
  2. Facebook – facebook.com
  3. YouTube – youtube.com
  4. Yahoo – yahoo.com
  5. Blogger.com – blogspot.com
  6. Baidu.com – baidu.com
  7. Wikipedia – wikipedia.org
  8. Windows Live live.com
  9. Twitter – twitter.com
  10. QQ.COM – qq.com

Med prvih 100 najbolj obiskanih spletnih strani se visoko na 18. mesto vzpenja aplikacijsko, za blogerje,  najbolj dovršena in priljubljena platforma WordPress – WordPress.com. 23. mesto zaseda je eBay – ebay.com, najbolj priljubljena spletna dražbena prodajalna, tik za njim na 24. mestu, pod novim vodstvom preimenovani, nekoč cenjen  in priljubljeni iskalnik, Search, danes nazivani Bing – bing.com.

Prvo televizijsko in multimedijsko hišo na spletu BBC Online – bbc.co.uk, najdemo na 44.mestu. 90.  mesto pa zaseda New York Times-nytimes.com, kot  najbolj priljubljena ameriški časopisna hiša. (vir)

Prvim 100-im najbolj priljubljenim, obiskanim, branim, klikanim ali kakorkoli že obleganim spletnim stranem na svetu  za ovratnik, na 101. mestu, diha  TwitPic – twitpic.com.

Podrobna globalna svetovna lestvica vseh 5- sto najbolj obiskanih  spletnih strani na internetu >>