Kako prenesti namestiti – inštalirati – aplikacije za android brez registracije in prijave v Google Play trgovino

Nov uporabnik pametnega telefona, ki ga poganja operacijski sistem android, nima gmail računa, a bi želel prenesti aplikacije brez registracije v gmail, brez prijave v Google Play.

Številne android aplikacije (apps) je, iz takšnega ali drugačnega razloga, Google odstranil iz trgovine Google Play. Na drugi strani pa vaga skepticizem za zasebnost in varnost na spletu. Naše osebno prepričanje in varnost na internetu je alfa in omega. Za svojo varnost na internetu lahko poskrbite le sami. Vse ostalo so pobožne želje ponudnikov. Sicer je to v kontekstu članka irelevantno, pač rad bi prenesel aplikacijo brez registracije, prijave in izdajanja svojih podatkov.

Nisem prijavljen v gmail t.j. v Google Play, ali lahko prenesem aplikacije brez prijave, obstaja platforma, kjer dobim, snamem, prenesem aplikacijo brez da sem prijavljen?

Obstaja. Lahko prenašate in downloadate aplikacije, četudi niste prijavljeni in registrirani v Google Play ali Gmail. Če želite prenašati aplikacije brez prijave, registracije, izdajanja svojih osebnih podatkov berete pravi članek.

Nimam google računa, nisem prijavljen v gmail in želel bi aplikacijo (apk) za svoj nov mobi!

Prijava v gmail je predpogoj za vstop v trgovino Google Play. Že aplikacija Goolgle Play, ki je integrirana v vaši napravi (kot še mnoge druge), pa je predpogoj za prenašanje (downloadanje) aplikacij iz trgovine. Google Play ne deluje, če niste prijavljani v gmail. Začarani krog, ki pa brez vašega soglasja in registracije ne deluje. Kakopak, ne deluje tudi sistem, kjer bi aplikacije iskali.

APKpure platforma je spletna trgovina, kjer android aplikacije in igre prenašamo brez prijave

URL povezave na platformo APKpure (apkpure.com):

Zasebnost in varnost na spletu

Cenite svojo zasebnost na spletu? Potem ne uporabljajte pametnih android ali iOS telefonov. Če že, pa aparate (telefone, tablice) uporabljajte s čim manj aplikacijami. Ste vedeli ali ste že pozabili, da mnoge aplikacije na telefonu lahko uporabljate spletno via web app. Zadeva je precej manj osebna in razbremenjujoča za delovanje pametnega telefona pa več, kot priporočljiva.