Izračun DMV

Nekaj poenostavitev in novosti se obeta na področju uvoza avtomobilov in ostalih motornih vozil iz tujine. Davek na motorno vozilo glede na prostornino in izpuste. Pred uvozom avta si raje izračunaj DMV!

Slovenci bomo prvič v zgodovini, lahko uvažali avte s precej manj dajatvami, kot smo tega bili vajeni v preteklosi. Vozila z nizko stopnjo ogljičnih izpustov CO2 (CO2 se meri v g/km) torej posledično novejšim motorjem EURO (EURO1-EURO6) in električna ali hybridna vozila so, kakopak, prioriteta.

V skladu z Zakonom o davku na motorna vozila – ZDMV se davek na motorna vozila (DMV) plačuje za vozila, ki se gredo v promet prvič ali se prvič registrirajo na območju Republike Slovenije. Za vozila iz posameznih tarifnih oznak, kot so določena v carinski tarifi Evropske skupnosti. Podbrobno o DMV, kot je morebitna olajšava pri uvozu vozila, uvoz starodobnika, kdo je oproščen DMV itn

Kako lahko online na spletu sam izračunam DMV, ki ga plačam pri uvozu avta? kalkulator izračuna davka na motorna vozila:

Tabela za izračun DMV je prenehala veljati z 31. decembra 2020. Novi davek na motorna vozila stopil v veljavo v veljavi od 1.1.2021 – online kalkulator za izračun DMV