Postojnski tek – Tek po ulicah Postojne

Tek po ulicah Postojne ali Postojnski tek 2008 se je odvil v počastitev občinskemu prazniku v Postojni in je bil ena redkih prireditve brez štartnine. Organizatorju (Atletski klub – AK Postojna) tekaške prireditve v Postojni je predhodno ponagajalo vreme.

iz znanega razloga – muhasto aprilsko vreme – se je teka po ulicah Postojne udeležilo temu primerno število tekmovalcev tekačev. Štartnine ni bilo potrebno plačati, kar je na rekreativnih tekih zelo redko doživetje. Tek po ulicah Postojne so s startom otvorili najmlajši cicibani, ob 16.30 uri. Na začetku je še rahlo padal dež, a je v nadaljevanju, ko so člani startali, ob 17.30 uri, bilo že bolj. Vremenske razmere so po slabši napovedi le zdržale do konca prireditve.

Tek po ulicah Postojne - Start pionirji

Člani so morali preteči ulično progo v dolžini 6.4 kilometra (6.400 metrov), mlajši pa so se pomerili na razdaljah od 300 do 1200 m, po starostnih kategorijah. Prvi trije so bili nagrajeni z medaljo in praktičnimi nagradami, vsi ostali tekmovalci pa so za sodelovanje prejeli diplomo.

Luštno je blo!

Postojnski tek 2008