Odjava vozila na Upravni enoti

Formalno nadlegovanje na Upravni enoti, prvič!

Vsak polnoleten državljan je na okencu Upravne enote verbalno že grešil s prelestno pametnimi uslužbenkami javne uprave, se z njimi poigraval in orgazmiral tako in drugače. Število orgazmov in sklenjenih poslov na Upravni enoti ni odvisno od ustrezne dokumentacije, ampak od barve oči in narodne pripadnosti ter bistvenega, fleksibilnosti gospe izza steklene pregrade?

na-občini-na-šalterju
na občini, na šalterju…

Drži, da ti ne želi vsaka javna uslužbenka na šalterju občine samo dobro. Nekatere uslužbenke ti želijo tudi odlično. Slednje se trudijo poskrbeti za tvojo prihodnost. Te bi morale biti uvrščene v višjem plačilnem razredu zavoda za vedeževanje in javno nadlegovanje. V privatnem sektorju, kakopak! Tam, kje se dejansko uspešnost tudi ocenjuje in ustrezno nagrajuje.

Kje je meja vedeževanja in nadlegovanja?

Za vsako storitev na okencu javne uprave moraš imeti veljaven osebni dokument. Ta je alfa in omega, je univerzalni translator in edini ključ za štart. Ni ti potrebno znati slovensko, ker zaposleno osebje obvlada tudi govorico kretenj, obrazno mimiko in razume skoraj vse materine jezike ranjke Jugoslavije. V bistvu je večkrat bolje, da slovenščine niti ne obvladaš dobro, ker s tem pri uradniku sprožiš sočutje in pospešiš želen kompleks večvrednosti. Ta dva parametra sta nujna in bistvena za uspešno nadaljevanje začete storitve in za njen zaključek. Prevelika razgledanost vedno in pri vsakemu strokovnjaku spodbuja antiprijazen gen. Dejstvo je, da ne moreš vedeti toliko ali več, kot nekdo, ki je za to plačan.

Odjava vozila misija nemogoče, a je mogoče?

Res je umetnost kupiti dober rabljen avto, ko pa zna biti že odjava misija nemogoče.

Na okensko polico šalterja Upravne enote, torej, pred uradnico, položim, kot že stošestinsedemdesetič doslej, vso potrebno dokumentacijo avta, kateremu tehnični pregled še velja. Kar pomeni, da vozilo še ni ravno za staro železo. Preprosto po stopetinsedemdeseti odjavi vem kaj potrebujem za odjavo vozila:

  • osebni dokument
  • prometno dovoljenje
  • registrske tablice
  • #pooblastilo (če odjavljaš za drugega)

Odjavil bi #avto in deponiral registrske tablice za 14 dni.

Uslužbenka vzame dokumente in z njimi poleti v svoj svet. Teleportirala se je v prihodnost, jaz siromak pa sem ostal v sedanjosti.  Želi, da za vozilo že danes poskrbiva v skladu s prihodnostjo, jaz pa vztrajam, da to urediva v skladu s sedanjostjo. Vztraja, da v kontekstu z zakoni, ki bodo v veljavi čez nekaj let in pod novo vlado tudi preventivno urediva prenos lastništva na osebo, ki bo morda leta 2018 to vozilo kupila, dobila v dar ali kako drugače prišla do njega. Dvakrat ji povem, da vozilo ni naprodaj, ampak gospa še vedno želi, da ugodiva predvolilnemu programu neke prihajajoče vlade, ki bo njene vizije uresničila. Želi ugoditi normam, ki jih bo postavil minister te, nam še neznane, vlade…

Odklop!

S kislo-užaljanim tonom sem si zaželel njenega šefa. Wou, pa saj na Upravni enoti izpolnjujejo tudi želje. In sva šla na pot,… do šefove pisarne. Če kaj, pa dela čudeže na uslužbenčevem vedenju pisarniška aura pri šefu. Hudo mi je, da sem imel prav, da sem zaradi principa pokvaril dan javni uslužbenki.

Pa je gospej na občini res žal, da je ona dan pokvarila meni?