Koronavirus parada odpade Ljubljana pride

Zadnja Parada ponosa (Ljubljana pride) se je zbrala na Metelkovi. Povorka mavričnolasih in pirsingiranih se je potem ponosno sprehajala po ulicah Ljubljane in svoj epski program o nespolu predstavljala na Novem trgu.

Kdaj bo letošnja Parada ponosa v Ljubljani – Ljubljana pride?

Ljubljana pride 2020 v Ljubljani bo – naj bi bila – 13. junija 2020.

Osebno sem navdušen nad paradami. Mi pa Parada ponosa ni ravno moja intimna opcija, kot recimo Zoranu Jankoviču. Čeprav moram priznati, da me udeleženke in udeleženci na tem shodu naravnost frapirajo s svojimi ekstremnimi oblačili in dodatki. Imajo stil, imajo moč umoriti vsako modo. Po več kot mesecu dni že v karanteni se zdi, da bi znal biti Ljubljana pride 2020 ogrožena. Nadvse čudno je, ker koronavirus COVID19 ni v nobeni stranki in bo težko koga obtožiti. Sicer jaz ne dam roke v ogenj, da bi ne bilo obratno. V tem primeru bo mnenje o Paradi spremenil celo Janez Janša. Sem prepričan.

Viva La Prada!

Ko je leta 2011 veter filozofski vel, je nekej o tem tudi Gregor Golobič zapel. Ta svoj navdih je potem izpel in o Paradi ponosa v Turčiji dobesedno zažvrgolel:

Parada Ponosa v Turčiji je uspela, ker je premalo katoliška.

Gregor Golobič, filozof, kmetovalec, maneken…

Zakaj se je tistega leta Gregor Golobič razgalil, niso nikoli razkrili. Vsekakor je nanj vplival Slavoj Žižek s katerim sta v predvolilnem času na volitve vabila geje.

Ženskar ali peder, to je sedaj vprašanje? Retorično in ne-naravno?

V Sloveniji bigamija, kot tudi mnogih drugih državah po svetu, po zakonu ni dovoljena. Je pa za razliko od poligamije dovoljeno toplovodarstvo. Po Kur’anu pa je prav poligamija dovoljena, istospolna usmerjenost pa ostro javno obsojana. Mene bolj prepriča moški, ki si želi več žensk, kot moški, ki si želi več moških. Iz tega lahko izhajamo, da se bolj musliman, kot LGBTjevc in prej bigamist, kot peder. Vsekakor je prvo bolj naravno od drugega. Ampak to je že stvar medicine in ne razpredanja po twitterju ali blogih.

Slovenija je premalo muslimanska, je premalo poligamistična, da bi takšna parada LGBT v bližnji prihodnosti uspela na tak način, kot si želijo udeleženci. Mogoče bi trend obrnila skupnost, katere nazori so precej bolj odprti, kot nazori RKC skupnosti. Islamska skupnost, ki ima precej več skupnega z LGBT, kot kdorkoli bi Parado ponosa lahko gostila na Grablovičevi ulici 14.