Aktualno doživeto kako za mirne misli in duha 

Kako je nastal praznik dan žena

Moški, ki 8. marec (Dan žena) nima za svojega, ni pravi moški ali kako je nastal praznik Dan žena?

Ženske Dan žena slavijo že več, kot 100 let. Ampak ni bilo vedno tako.

Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki ga 8. marca vsako leto praznujejo v približno 100 državah sveta. To je simbolni dan praznovanja  enakopravnosti in dosežkov žensk, ki so ga s številnimi prizadevanji interesnih skupin in posameznikov izborili skozi čas . Pretežno in intenzivno se ga obeležuje in praznuje v bivših socialnističnih državah s komunističnim režimom, a se je ta razcvetel tudi drugje po svetu. Sprva se ga je na predlog nemške feministke Clare Zetkin Eissner praznovalo 19. marca. Mednarodni dan žensk se 8. marca pa se praznuje od leta 1917.

Osmi marec je praznik posvečen materam, ženam, dekletom, hčeram, babicam. Gospe, dame, žene, gospodične Dan žena obeležujejo, moški pa ga praznujemo. Spoštovani nežnejši spol, brez vas bi ne bilo ničesar! Ob tej priliki zahvala in iskrene čestitke v imenu vseh moških, zlasti tistih oslov, ki tega ne dojamejo. Naj vam bo vsak dan takšen, kot ta na današnji dan.

____________________________________________________________________________________________________________________

Če vam je objava kakorkoli koristila ali poperstrila dan lahko poklikate kakšen oglas. Tudi oglasi znajo včasih biti poučni, zanimivi in koristni. V kolikor imate vprašanje, ponudbo ali me želite povabiti na kavo me lahko najdete via KONTAKT. O pravilih obnašanja in stroških pa več TUKAJ! Aha, pa na piškotke ne pozabite!

Sorodne objave

2 Thoughts to “Kako je nastal praznik dan žena”

  1. […] Čestitke za 8. marec in kako je nastal praznik dan žena […]

  2. […] Čestitke za 8. marec in kako je nastal praznik dan žena […]

Leave a Comment

Nekatere stvari so pač večje od reklam!

veš tisto, ko ti polimajo, kar cel avto v #Durex reklamo

Avto v reklamno folijo?