EMA kdo bo tebe ljubil

Bo #Slovenija kdaj zmagala na EMI?

Bo, bo, saj letošnjo oddajo #EMA 2017 vodi štiriperesna deteljica z Mariom Galuničem na čelu.

“Letos je na #EMA2017 zmagala … tapata….” Ja, ja, ja, vsako leto iste žgance. Puno nade, malo love, ampak v prime timih na televiziji pa pobere vso pozornost in v časopisih največje kolone in naslovne platnice. Ko pa se #Evrovizija konča in smo predzadnji pa: “Slovenski duo je zasedel 8. mesto v predizboru. Nadejali so se boljšega rezultata v predizboru, vsaj za eno mesto pred osmim.” Po nevihti v medijih novico iščeš z mikroskopom. Kakopak, da lahko upaš na sredstva za naslednjo sezono je najbolje vse hitro pozabiti in potlačiti.

A ta sluzasta ceremonja lačne in žejne sploh še zanima?

Izbor slovenske popevke (#EMA) za nastop na izboru za pesem Evrovizije je vroč kostanj vsako leto. I tako več dvadeset in nešto godina. Zakaj ne bi za denar od EME naredili velik #piknik za vse Slovence. Tak izbor slovenske pesmi za Evrosong ‘mel bi tudi jaz. Tudi zapomnil bi si ga jaz.

Južnjaki nimajo tako stresnih predizborov za popevko Evrovizije. Oni so Evrovizija vsak dan. Radije pjevaju neko jedu. A Bome i jedu. Vedno jim nekako uspe soliden, če ne odličen met. Njim je zavijanje in kukanje v krvi. Mi, Janezi, smo preveč preračunljivi, preveč kritični in preveč nevoščljivi. Bog ne daj, da bi zmagali #Cigani.

Zakaj ne uspe Slovencem četudi izberemo kvalitetno pesem?

Million dollar questions. To so Evrosongove refleksije. V vseh dimenzijah in prercepcijah sta zmagovalec in luzer na družabnih omrežjih spljuvan, med, pred in po nastopu. Potem nas jebe tehnika, zaradi visokega DDV-ja nas ne marajo lobiji in ne nazadnje so krivi debilni medsosedski odnosi vključno z zunanjim ministrom Erjavcem, ki nima pojma o muzki. Jaz pa sem prepričan, da je kriv Murphy. Ko Murphy reče, da boš zmagala, boš zmagal. Tukaj Miša Molk nima nobene besede in vpliva.

In še en biser o izboru slovenske popevke. V Sloveniji je izbor popevke za Evrovizijo ravno obraten od izbora popevk na tujem. Zunaj izbirajo dobro skladbo med posrečenimi nastopi. V Sloveniji izbiramo slabo skladbo med ponesrečenimi nastopi.

“Letos bomo zmagali”, s tem se začne vsaka misija, ki potuje na Evrovizijo.