Žena naj bo doma, čaka naj na muftija – Slovenija provinca nestrpnosti

Žena naj bo doma, čaka naj na moža. Iščem in iščem toda ne najdem, vračam se ves skesan. Želim si nazaj v samski stan, srce si želi novih ran. Iščem in iščem toda ne najdem in vračam se muftiju v objem…(slovenska narodna by Ivica Šerfezi)

Nestrpnost ni veda. Nestrpnost je vera drugega, nestrpnost je drugačna politična opredeljenost, nestrpnost je lažniv medij, nestrpnost je nenaravna spolna usmerjenost, nestrpnost je osebno neznanje in nedojemanje…

verofobija – verska nestrpnost, biti nestrpen do tistih druge veroizpovedi

Morda se kdo spomni več kot desetje stare izjave ljubljanskega muftija (kdo je mufti? mufti ni mufin, je pa muslimanski najvišji duhovnik), ki je tarnal, da muslimanov ne bo v Ljubljano. No, muslimani so potem vseeno prišli na njegovo molišče. Molili so tako in drugače z ritjo v zraku. To je njihova pravica. Ne šinfam, samo povem. In upam, da mi ne odrekate moje pravice do solz smeha, ki po cunamijevsko pridejo ob različnejši miselnih in vizualnih interpretacijah na to nenavadno početje. Po tistem, ko je mufti preko medija oznanil klic k prvi maši v ljubljansko mošejo (đamija v Ljubljani) in pri tem izrecno naročil naj pridejo moški sami, brez boljših polovic. Moški spredaj, moški zadaj, moški pred moškim, moški za moški in moški ob moškemu. Wau! Gruča kleče moli en drugemu rit pred obraz moli. No, ja 🙂 Katoliki nucajo hlače na kolenih, drugi si pa hlače na zadku le ovohavajo. Kje je manj materialne škode?

Če mufti v Sloveniji, v Ljubljani, želi privabiti vernike v džamijo, in da bodo poleg plačane parkirnine še kaj primaknili v pušico za objekt, ki je stal pičlih 34 milijonov evrov mora biti kreativen, iznajdljiv, na trenutke ciničen, provokativen, tudi žaljiv in nestrpen.

Nedžad Grabus, Islamska skupnost v Sloveniji: "Slovenija je s tem objektom pokazala, da je glavno mesto ene države, ne pa provinca nekje na koncu sveta!"

🤣🤣🤣

Nedžad, v bistvu smo s tem objektom pokazali, da smo klonili pod pritiski vere, ki ruši temeljna načela civiliziranega sveta.

Odpustim ti, mufti!