Študentske demonstracije v Ljubljani

Pa smo jih dočakali. Študentske demonstracije v samostojni Sloveniji. Dan ko so se študentje pokazali, da je žuranje in anarhija na prvem mestu.

Recimo, da so nekateri študentje bili zavedeni, ampak vseeno. Prisotnost v Ljubljani šteje, ker… ker študent naj bi bil pameten. Lahko pa, da se večina samo ima za pametnega?

Vsak je bil enkrat mlad. Nekdo se izobražuje, študira, drug pa raje dela ali pač mora delati, ker ni časa za študij. Nikoli študij ni bil cvetoče polje in nikoli ne bo. Študij je v bistvu delo na polju. Bolj si priden, skrben in vztrajen, lepši pridelek ti pripada. Danes se mnogi študentje, pa že kot dijaki, rinejo v stranke, se politično angažirajo in tisti bolj agresivni tudi novačijo svoje vrstnike. S političnimi floskulami jim mešajo glave. Ko ti enkrat zadiši prihodek od bluzenja je konec s tabo. Politika je v šole prinesla le zbegane možgane in utopijo. Ko danes poslušam parole in govoričenja študentskih predstavnikov je, kot bi potoval v preteklost na kak socialističen kongres SMS v SFRJ.

Dej pejt študirat al pa se sprav delat. Kot da v vsej zgodovini ni še nikoli nihče študirali. Ja, pa še težje je blo. Matr!