Rabljena vozila

Rabljena vozila so loto, razen če si to vozilo kupil od najbližjega sorodnika.

Pri denarju se vse konča, sploh ko gre za kupčije z avti. Ker so začetni stroški rabljenega avta nekoliko nižji, kot pri nakupu novega avtomobila, se za te nakupe odloča največ mladih, tudi starejših z nižjimi dohodki in da ne pozabim, vsaka druga ali tretja mlada družina, ki avto kupuje za drugi avto. Obstaja fama in, kakopak, tudi nuja, ko sta v družini zaposlena oba partnerja, vozita vsak svoj avto. On velikega, ona manjšega. Pri nas to pravilo ne velja.

Ponudba rabljenih vozil je zelo pestra. Če avta ne najdeš na spletu, ga najdeš še vedno v kakšnem tiskanem oglasniku ali pa kar pri prodajalcih rabljenih vozil. Šrota toliko, da mora vsak prodajalec biti zelo iznajdljiv, če svoje vozilo namerava prodati hitro in dobro. Naj si bo Safet iz Šiške ali pa Fredi iz Lendave, za uspešno prodajo si oba omišljata vsemogoče trike, da bi vas prepričala in v promet spravili svoje vozilo. Če pa so vozila uvožena iz tujine in še niso bila regitrirana v Sloveniji pa je to spet zgodba zase in večja skrb za kupca.

Preden sploh začnete iskati rabljeno vozilo pa si uredite v glavi:

– kakšen avto sploh rabite (ne le velikost, število vrat, sploh in zalasti pomislite na prostornino motorja, ki je odločujoeča pri tekočih stroških)

– kakšne aktivnosti in potrebe boste z njim opravljali (odvisno ali gre za prvi ali drugi avto pri hiši)

– ga sploh rabite?

In če ste na vprašanje odgovorili pritrdilno si preberite članek kako s čim manj stresa in zapleti kupiti dober rabljen avto:

Iz izkušenj, družinam z otroki priporočam karavana ali enoprostorca in ne kakšne velike gare aka kombi bus ali terenca, recimo kakšnega Song Young džipa. Adijo pamet. Ne bom razlagal zakaj. Naj vaše sive celice ostanejo aktivne. Skratka. Pred nakupom bodite premišljena, ne hitite, da vam kasneje ne bo žal, saj pri individualnih kupčijah skoraj ni upanja, da uveljavljate reklamacijo ali pa je ta za vas predraga in v končnem negotova. Precej drugače je, če kupujete pri trgovcu, pri podjetju. Dajte času čas, spremljajte trg, povprašujte znance, mehanike… Pri nakupu imejte v vidu tudi videza avta, če se želite kupljenega vozilo potem še kdaj rešiti in ga rodati ali pa ga b6ste le zaplejali v prešo na recikliranje. Videz avta je pomemben prav toliko, ko videz ženske. Navsezadnje je pomembno, da je najprej všeč tudi vam.

Sedaj pa tablico ali časopis in telefon v roke pa na:

  • avto.net,
  • bolha.com,
  • oglasi.svet24.si
  • letgo ali
  • povprašajte strokovnjaka, mene 🙂

Še predno se odpravite na svoj prvi ogled rabljenega vozila poguglajte prodajalca ali o njem povprašajte koga iz tega foha. Izogibajte se prodajalcem o katerih kjerkoli kroži slabo mnenje. Lahko pa se tudi osebno prepričate. Ko vam brani?

Srečno!

Pa piši kaj.

Mimogrede klikneš na kakšen oglas.