Pustovanje na Mokricama

Ja, Pust širokih ust je! Pravšnji dan, za neumnosti in streljanje kozlov? Brez maske, a v vlogi velikega pustnega klovna z gromozanskimi usti, ki nenehno govorijo in govorijo, streljajo proslovenske, proevropske humoreske, nasmejavajo, izkrivljajo… so se znašle šeme v naši ‘soseski’!

Premiera, Pahor in Sanader sta se sestala na Mokricama, pardon na Mokricah, ki so ne še dolgo nazaj bile ena od zgag v grlu sosedov, kjer sta si privoščila požrtijo na nivoju in kramljanje ob arhivskih žlahtnih kapljicah nezanemarljivih € vrednosti, katere sosedje  zaenkrat lahko le kupijo!

Morda sem hudoben, ampak hudičevo realen, če rečem, da sem vedel že po 1 minuti in sekundi, ko je vest o sestaneku druščine prišla do mojih ušes, da bo vse skupaj le eno babje kramljanje ob grande kosilu, malici…, karkoli, le da se bo pilo in jedlo na nivoju. O preudarnih in razumnih besedah menda, ne duha, ne sluha?  Lahko od posameznikov, ki svoja načela osvežujejo dnevno, urno, minutno, pričakujemo več…sploh kaj…karkoli?

Hja, tudi optimizem ni več kar je bil.

Stara zlajnana trdoglavost je dejala, kot še n-tič doslej:

I.S. vztraja, da je vprašanje meje med državama dvostransko vprašanje in ga zato ni treba reševati na evropski ravni.

Pa edini na nebuloze primeren odgovor, le da je čas bil pravšnji, ko bi k lepi gesti smeli dodati in jo opremiti s kakšnim sočnim za čas in kraj primernim balkanskim pridevnikom:

Pahor pa je opozoril, da Slovenija, če napredka v reševanju spornega vprašanja ne bo, ne namerava umakniti zadržka v hrvaških pogajanjih z EU-jem. Plod sestanka je tako le dogovor, da se bosta državi več pogovarjali.

Ljudem, podvrženim lajnastemu patriotriotizmu, katerega skepse navdajajo že njih same in mu po malem, pa z vsakim dnem vse bolj, ne verjamejo več niti sami in niso sposobni razlikovati vsesplošne od osebne koristi, ne morem, ne želim, nočem, plačevati žrtja. Tako ne jaz, kot tudi ne Francka,  niti Slavc, Mirko, Katarina, Jaka, Luka, pa tudi Klemen ne… in nedvomno še na 100.000e ostalih ‘suhih’ Slovencev, ki kupujemo  kruh v Šparu in Tušu.

Fešte ala ‘konsenz o meji‘, naj si južna elita pri nas plača sama, kako pa bo nategovala doma, pa ni težava nas, tukaj trpečih!

Ne prosim, ampak zahtevam, da iz mojega žepa ne vzamete niti 0,0001€ za zabušavanje sosedov v Mokricah!

Jaz že davno ljudi, ki vem o njihovem renomeju in načelnosti, ne gostim, niti jih vabim k sebi v svoj dom.

Brez zamere Borut in ekipa, vi si na moj račun naročite še desert, za te ljudi, pa moja načelnost preprosto ne da, da bi delal drugače.