Marginalci espe

Jebeš kulturo, če so kulturniki nekulturni, če so lopovi in degeneriranci.

Se sam včasih pripravim spisati kak verz, kakšen prispevk na blogu. Da bi doprinesel kulturnemu oplemenitenju. Brez veze, če to delam đabe. Ob priliki in po potrebi sicer to storim večkrat. Ni vrag, če nisem mazohit. Avtorstvo in izvirnost doprinesta najmanj. Veze in poznanstva, to je to!

“Kaj sploh je kultura”, se vprašam, ko po televiziji gledam kulturnike in njihov program?

Kolegica Makarovičeva in kolega Hribar o stanovskemu kolegu Kobalu.

“To sigurno in definitivno že ni kultura”, si rečem!

Mož in žena, mož in žena … družinska tragedija pod rdečo zvezdo!

Svetlana Makarovič in Boris Kobal sta, kot mož in žena. Sašo Hribar bi lahko bil njun pobalinski sin. Jabolko ne pade daleč od drevesa. To bi bila prava predstava. Nosili bi rdečo zvezdo in širili svojo dogmo skozi nekulturo. Osrednja tema družinskih sporov pa bi lahko bil Janez Janša. Mah kakšni profesionalci espe, to so pravi avtohtoni marginalci espe.

Ni lahko biti rdeča zvezda!

Sindrom podebiljenosti je postal sinomim slovenskega kulturnika. Tega povzroča virus naklonjenosti. Vsak od njih je nekomu naklonjen, nekateri so celo tudi sklonjeni. Te dvoživke se hranijo z materializmom in pridobivajo največ. Nizkotna podtikanja, kraja, obsojanja, predalčkanja, žaljenja, zaničevanja, deskreditacije, širjenje sovraštva in nestrpnosti – Kaj je sovražni govor – so del njihove obuke. Ta njihova visoko etična načela so trdo vpeta v evolucijo rdeče zvezde! Uboga zvezda, ko ne more sama odločati komu bi se predala. Saj morda otroška pisateljic in plagiator morda ne mislita slabo, le da tega enostavno ne znata pokazati. Njun pohlep in sovraštvo sta v genih.

Znati povedati, obzirno, je umetnost. To ti je prava kultura in manira.

Ni lahko živeti v takšni družbi. Pišite kaj! Ampak le, če imate denar!

Pa lep in blažen mir Vam želim.