Kako izbrisati Twitter profil

Kako trajno izbrisati Twitter račun – tviter profil – za vedno? Postopek in jasna navodila za hiter in trajen izbris Twitter uporabniškega računa.

Twitter je do pred leti bil balzam za normalne uporabnike spleta. Nevsiljivo družabno omrežje, za razliko od nekaterih drugih. Skratka korekten, ni bil sovražno-agresivno nastrojen, novičarsko bogato in kulturen. Skratka kanal, ki ga vse bolj pogrešam. Če ste medtem že opustili uporabo Twitterja ali se selili na kakšno novo socialno omrežje, ne pozabite na svoje stare objave in medije. Včasih je dobro za sabo počistiti.

Vem, da s Twitterjem večina niste imeli niti približno tako brutalnih srečanj tretje vrste, kot jih ima povprečen uporabnik s Facebookom, ampak vseeno. Nothing personal.

Na Twitterju lahko profil deaktiviraš začasno ali ga izbrišeš trajno, za vedno, forever. Sledite spodaj napisanim kratkim navodilo in url povezavi pa se bo vaša era na Twitterju zaključila za vedno. Simpl ku pasulj.

Navodila za trajni izbris uporabniškega profila na Twitterju, ko si vpisan le KLIK po korakih:

  1. prijava (login) v Twitter račun (HOME)
  2. tri pikice […]
  3. nastavitve in zasebnost (settings and privacy)
  4. tvoj račun (your account)
  5. deaktiviraj tvoj račun (deactivate your account)
  6. potrdiš dektivacijo (deactivate)

Twitter ti prijazno suflira nekaj dodatnih možnosti v kolikor se najdete v njih in ne bi ravno želeli izbrisali svojega računa. Recimo; sprememba nikname oz. uporabniškega imena, in če bi svojo vsebino v stisnjeni obliki (ZIP) želeli shraniti, prenesti na svoj računalnik.

VAŽNO – POMEMBNO – NUJNO

Twitter vam daje en mesec moratorija in v tem času možnost, da svoj uporabniški račun v 30 dneh obnovite oz. prekličete njegov izbris. Če se premislite (on se lepše izrazi; če ste ga slučajno izbrisali po pomoti) in ali ste res to naredili v afektu. Skratka, če želite, da bo vaš Twitter nick name izginil s spleta najprej po izbrisu v brskalniku, ki ga uporabljate, pobrišite cookije – piškotke – in se ga 30 dni izogibajte, kot hudič križa. Ne prijavljate se v vaš TW račun, ker Twitter vašo vsebino hrani in vam bo račun ponovno aktiviral. Vaše vsebine se bodo še nekaj časa pojavljale v iskalnikih, a to le tako dolgo dokler iskalniška indexiranja ne bodo opravila svojega cikla.