Kako dolgo traja da pride globa po pošti – V kolikem časa dobiš kazen za radar

Kazen za radar pride po mimovrste pika pošta. Če kje pa tu par redarstvo-Pošta potolčeta vsako konkurenco. Koliko časa traja, da po pošti prejmem globo- kazen za prekršek – če sem naletel na radar? Lepše bi živeli, če ne bi vedeli!

Pošiljanje kazni za prehitro vožnjo po pošti je prav gotovo prioriteta redarstva. Skratka z redastvom ne gre češenj zobat. Njihovi administraciji in ažurnosti bi zavidali celo štirijedrni procesorji.

Ko je nastopil novi Zakon o pravilih cestnega prometa, je z njim stopila v novo ero tudi hitrost pošiljanja izrečenih glob strojenih po ZPrCP. Glede na doživeto  bi to lahko poimenovali kazni ekspres. Odzivni čas  vročitev pisne odločbe o storjenem prekršku, ko kazen izreka redarstvo, je definitivno nova najhitrejša slovenska storitev po pošti. Lahko jo štejemo v dnevih, a jih je tako malo, da je bolj točno, če povem v urah. Od dneva prekrška, ki sem ga storil na povsem drugem koncu Slovenije, pa do vročitve priporočene zloglasne plave kuverte na pragu mojega doma je trajalo slaba dva dneva oziroma skoraj 48 ur. Samo za pot, recimo po lokalnih cestah, na tej razdalji potrebujem 6 ur. Malica in toaleta ni všteta 🙂

Na ravni, odprti in  pregledni cesti zvizneš 11 kilometorv v plus in prejmeš  nagradno fotografijo v priporočeni modri kuverti vredni 300 € plus bonus.

Lep shot, lepo vozilo, šarmanten šofer, a globa vse skazi. Kazen za omenjeni prekršek-prekoračitev hitrosti, ko prevoziš radar znese malo več, kot polovica minimalne plače-neto osebnega dohodka.  300 evrov in bonus tri (3) kazenske točke!

DHL, GLS in ostali šalabajzerji so v tej panogi drugorazredni. V vseh ostalih panogah pa drugorazredna Pošti Slovenije.