Pišem le še za denar

Pišem le še za denar

Ne morem verjet. Veho poznam, vseskozi sem ga na blogosu pikal, a leta nisem vedel, da gre za znanca, kolega, občasno pivsko simpatijo.

“Greš na pir”, zazvoni telefon. In sem šel.

Za šanko po petem šljunku se pritajeno nasmeji in na pol na uho skromno pove, “odslej pišem le še za denar; prispevki, videi, fotografiranje in ostala kolovratenja z blogom so obrodili sadove”.

In kaj je tu tako osupljivega?

Blogerji s psevdonimi so podcenjeni, saj so brez imena in priimka, precej zapostavljeni. Mediji jih ne citirajo, ne objavljajo njihovih odkritij, ne sledijo njihovim namigo. Slednje drži toliko, kot sito vodo. So pa mediji precej bolj spretni pri jemanju navdihov, lastninejenju informacij, slik. Skratka se požvižgajo na njihovo intelektualno avtorsko vsebino. In da bi se anonimni bloger povzpel iz pepela, da bi ga kdo povohal, rabi več, veliko več, kot navaden novinar, reporter, fotograf, kolumnist, urednik, programer… All in one, pa še za razred več. No, to je pokazal in dokazal kamerad.

Dobrih blogerjev je malo. Odličnih blogerjev v Sloveniji pa ni  prste ene roke. Kakopak, dober nisi, če znaš samo leporečiti, če si sposoben napisati kretensko-rasistično-hujskaških zapis in zbrati nekaj ostrih komentarje ali če pofotkaš Pahorja ali Potrato. Bi pa ti dal znak odličnosti, če ti pozira gola Katarina Kresal, slike pa objaviš na blogu.

No, ja. In medtem, ko se večina blogerjev ni nikoli prebila niti skozi osnovne nastavitve bloga, eni vstopijo s pomočjo tega medija v druge dimenzijo. Naj vam upanje umre zadnje. Nekje, nekdo bdi nad blogi, v zasedi čaka na svoj trenutke. Bodi ta trenutek ti, bloger, ki to bereš.

Za pokal se je na koncu vedno treba razkriti.

0

Nedavni prispevki

One Thought to “Pišem le še za denar”

Leave a Comment