Medij pod taktirko Vladimirja Voduška

Vladimir Vodušek, znan, provokativen, nagnjen… in zanimiv model s svojevrstnim naglasom.  Po prenehanju vladavine Janeza Janše so ga skupaj s premierom odpisali in označili za nezaposlenega, rekoč, da zaradi svoje pristranskosti in naklonjenosti ex premieru, zanj ne bo  novega primernega stolčka v naših medijih. Vodušek ni počival, ampak si je ustvaril lastni teater. Segel je po tistem, kar so mu mnogi v času vodenja na nacionalki oporekali ali ga želeli prikrajšati.

Skrajno neugoden novinar za levico in bivši voditelj priljubljene oddaje Vroči stol na TV SLO.  Vladimir Vodušek, je nedavno odkupil 51% delež Info TV.  S tem novopečenim lastništvom, je predvsem nakup in ne odtujitev lastništva prejšnjega bossa Infa TV Lea Oblaka, sprožila efekt  vroča žemlja. Zadnji dnevi od  objave transakcije, so prinesli številne špekulacije, predvsem pa sive lase Voduškovim ne-prijateljem.

Če so voditelja aktualne oddaje v najbolj gledanem terminu nacionalke mnogi želeli odrezati in odstraniti iz medijev, si je ta stkal svojega, od kjer bo imel možnost posredovanja  medijske slike kakršno vidi sam. Četudi je s strani gledalcev in drugačno usmerjenih doživel kar nekaj hladnih tušev.

Zanemarljivih 2,5 – 3 milijone evrov kupnine, naj bi poravnal  v petih letnih anuitetah, pogojenimi s poslovanjem televizije ali pa preprosto na način, ki ga piše ozadje. Poreklo kapitala v tem primeru ni pod drobogledom?  Vodušek s tem ni pokazal le svojih sposobnosti, kot novinar, TV voditelj, ampak tudi, kot poslovnež.

Posla se je lotil  zelo zavzeto. Navezal je kontakt s Telekomom, Pečečnikom, Jankovičem juniorjem in še nekaterimi našimi in tujimi biznismani, katerih denarnica je pretežno napolnjena. Osebno menim, da je investicija  odlična in se podobne kupčije nebi branil, če bi imel možnost za špil!

Menda pa tudi že snuje pogovorno oddajo v stilu Vročega…, ki bo oplemenitila in povečala gledanost Info TV?

Vročični že čakamo na presenečenja. Bo Vodušek uspel ali propadel?

1+

Nedavni prispevki

9 Thoughts to “Medij pod taktirko Vladimirja Voduška”

 1. Od kod mu pa denar za tako “investicijo”? Če je odkup 51% financiral sam, potem se mi poraja vprašanje, kako je ta denar zaslužil oz. s čim jamči banki za morebiten kredit, če pa so zadevo sfinancirali omenjeni poslovneži, potem pa teh 51% ni odkupil Vodušek, ampak skupek teh biznismenov in je Vodušek verjetno le programski vodja in mali delničar.

  0

 2. Janc

  svaka mu čast,če je sitni novinar spelal tak projekt. mogoče pa mu je Janez pomagal?

  0

 3. hac

  Ena od možnosti je tudi ta, kot praviš Pris, ampak dvomim, da bi človek Voduškovega kova pustil, da z njim mlatijo po koprivah? Jaz bi se bolj nagibal k politični motiviranosti in strankarski podpori, navsezadnje Info TV sedaj bazira zgolj na novicah!
  Janc, mogoče pa res.

  0

 4. Za enega človeka gre za precejšnjo vsoto denarja.

  Podpiram pluralizacijo medijev, vendar pa mora biti izvor kapitala jasen, sicer bomo dobili še eno politično trobilo tipa predvolilni brezplačniki, Reporter, Mladina …

  0

 5. domen

  To je smešno, da država ne ugotavlja izvora kapitala, saj vendar ne gre za drobiž. Dobesedno pozivajo k mučkam!

  0

 6. Rico

  VV je odličen novinar!

  0

 7. A zdej pa bi rad bil že vsak Berlusconi:)

  0

 8. kar ratal mu je spelat tale vroči stol,bo še zanimiv

  0

 9. hac

  Ni tako profi, kot bi gledalec želel, zdi se mi da se še mal lovi;)

  0

Leave a Comment